Hamamböceği neden olur? Eviniz tertemiz ama hala hamam böceği varsa dikkat!

Evinde hamam böceği ile karşılaşanlar evde hamam böceği neden olur sorusuna yanıt arıyor. Özellikle su, gıda ve sıcak ortam hamam böceklerinin hayatlarını keyifle sürdürmelerini sağlayan nedenlerdir. Özellikle yaz mevsimiyle çoğalan hamam böcekleri ile mücadelede elinizden geleni yaptığınız halde hala hamam böceği varsa ne yapmalısınız?

Hamam böceği neden olur? Dünyanın her yerinde ve en zor koşullarda bile hayat bulan hamam böcekleri, marketten aldığınız bir poşet içerisinde bile evinize misafir olabilir. Geceleri aktifleşen hamam böccekleri evin her yerine yumurtaasını bırakabilir. Evcil hayvanların yemlerine kadar girebilmeleri mümkündür. Bu yüzden evcil hayvan besliyorsanız yemlerini açıkta bırakmamalısınız

HAMAM BÖCEĞİ NEDEN OLUR?

Özellikle sulu yerlerde yaşayan hamam böcekleri özellikle karanlık ve nemli yerlerde yaşar. Eviniz de hamam böceği görüyorsanız onların yumurtalarını ve asıl yavalarını bulacağınız yer lavaboların dipleri, küçük delikleri, boşlujlar, bany, graj ya kömürlük katlarıdır.

Eviniz temiz olduğu halde yine de hamam böceği varsa sorunun kaynağını bulmak gerekir. Akıtan bir musluk veya sızdıran bir boru varsa hamam böceği ihtimali de o kadar yüksektir.

Evin kenar köşe her yerine bakın, hamam böceği yumurtalarını bulacağınız yerler kuytu bölgeler. Eskimiş pencere pervazları da hamam böceklerinin kolayca evinize girmesine neden olur. Duvarlardaki çatlakları doldurmanız, sızıntı yapan musluklar tamir ettirmeniz hamam böceği istilasına yakalanmamak için yapmanız gerekenlerdir. Ayrıca hamam böcekleri karanlığı çok severler. Evinizi silin, süpürün, perdeleri açın ve ışığın içeri dolmasını sağlayın. Hijyeni ve elinizden geldiği kadar bakımı sağladığınız halde hamam böceği istilası devam ediyorsa yapmanız gereken profesyonel ilaçlama firmalarına başvurmaktır.

 

Hamamböceği neden olur? Eviniz tertemiz ama hala hamam böceği varsa dikkat! ile ilgili etiketler sağlık hamam böceği neden olur hamam böceği neden gelir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.