Halving nedir?

Kripto para piyasasındaki çeşitlilik ve kripto para birimlerine yönelik araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Halving en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Halving nedir? Detaylar haberimizde...

Halving kelime olarak yarılanma anlamına gelmektedir. Madencilik ile üretilen kripto para birimlerinde (Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin vs.) madencilik üretiminde blok başına düşen ödülün belirli aralıklarla yarıya düşürülmesidir. Bu çerçevede Halving'e dair detaylar büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Halving nedir? Ayrıntılar haberimizde... 

Halving nedir?

HALVING NEDİR?

Madencilik kripto para birimlerinin üretilmesini sağlamasının yanında blockchain sistemindeki transferlerin onaylanması için de gereklidir.Madenciliğin bitmesi veya işlemlerin yavaşlaması sistemin kullanılabilirliğinin etkilenmesine yol açacaktır.

Madencilik ile üretilen tüm kripto para birimlerinde üretilecek birim adedi belirlenmiştir. Belirlenen miktarın üzerinde birim üretilememektedir. Bu şekilde kripto para biriminin fiyatlandırılmasında temel unsur olan arz-talep dengesi korunmuş, enflasyonun önüne geçilmiştir.

Kripto para birimlerine başından beri inancı olan kullanıcıların ödüllendirilmesi. Madencilik ile üretilen kripto para birimlerine inancı olan ve çıkışından itibaren bu alanda madencilik yapan kullanıcılar halving işlemlerinden başta etkilenmedikleri için sonradan bu alana dahil olan madencilere göre çok daha fazla blok ödülü almış olacaklar.

Madencilik işlemi kripto para üretimi için gerekli olduğu kadar aynı zamanda blockchain sisteminde yapılan transferlerin onaylanması işini de yaptıkları için ağın temelini oluşturmaktadırlar. Üretilecek kripto para birim adedinin sınırlandırılmış olması, eğer ilk blok ödülü rakamları ile devam edilse tüm kripto para adedinin üretilmesine neden olurdu. Bu durumda da madenciler herhangi bir ödül olmadığı için blockchain ağından, yani madencilik ağından çekilmeye başlayacaklardır ve sistemin tıkanmasına neden olacaktır.

Madencileri blockchain ağında uzun süre tutabilmek ve kripto para biriminin üretimini devam ettirmek için madenci sayısı arttıkça blok ödülünü düşürmek gerekmektedir.

Halving nedir? ile ilgili etiketler halving
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.