Haluk Levent’in yardım derneği Ahbap’tan bir yenilik daha geldi! İşte Ahbap WhatsApp Destek Hattı

Arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği deprem bölgelerinde aktif bir şekilde faaliyet gösteren Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği, WhatsApp Destek Hattı’nı duyurdu.

Kahramanmaraş’ın iki ayrı ilçesinde 9 saat arayla gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin yarattığı etki, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Aynı zamanda deprem bölgelerinde devam eden arama ve kurtarma çalışmaları ile yardımların dağıtılabilmesi için harekete geçen pek çok yardım kuruluşu AFAD koordinasyonunda da çalışmalara başladı. O kuruluşlardan biri olan Ahbap Derneği’nden haber geldi.

Bilindiği üzere, Anadolu Rock müziğinin önemli temsilcilerinden biri olan Haluk Levent, geçtiğimiz yıllarda bir yardım hareketi için başvuruda bulunmuştu. Başvurusu olumlu sonuçlanan Haluk Levent, Ahbap Derneği’ni hayata geçirdi. Çalışmaları kapsamında 10 ili etkisi altına alan deprem bölgelerini de yalnız bırakmayan Haluk Levent’in kurucu olduğu dernekten deprem bölgesi için bir yenilik açıklaması daha geldi.

BÖLGEYE GİDEN İLK KURULUŞLARDAN OLDULAR

Ünlüler dünyasının bağışlarını yapmak için sıraya girdiği Ahbap Derneği, sadece ünlüler dünyasının değil; Kahramanmaraş depremi sonrasına tüm Türkiye’nin de takdirini topladı. Bölgeye ilk ulaşan yardım kuruluşlarından biri olan Ahbap Derneği, ilk etapta deprem bölgesine 2 adet hijyen aracı göndererek, somut adımlar atmaya başladı.

Sadece hijyen aracı ile değil, çeşitli insani malzeme yardımlarıyla da bölgede olan Ahbap Derneği, arama ve kurtarma ekiplerini de sahaya sürdü. Tüm bunların yanı sıra depremzedeler için konteyner hazırlığı içerisinde olan Ahbap Derneği’nden yeni bir hamle daha geldi.

AHBAP WHATSAPP DESTEK HATTI DEVREYE ALINDI

Haluk Levent’in yardım derneği Ahbap’tan bir yenilik daha geldi! İşte Ahbap WhatsApp Destek Hattı

Enkaz altında olan kişilerin yerlerini tespit ve teyit etmede AFAD’a yardımcı olan Ahbap Derneği, hayata geçirdiği ‘Güvenli Harita’ uygulaması ile depremzedelerin konaklama yapabileceği yerleri online bir şekilde paylaşmaya başlamıştı. Var gücüyle çalışan Ahbap Derneği’nden bir yenilik daha geldi.

Dernek, bu kez Ahbap WhatsApp Destek Hattı’nı devreye aldı. Derneğin sosyal medya hesabından paylaşılan ‘08502423640’ numaralı Ahbap WhatsApp Destek Hattı’na ilişkin ilk açıklamada ise; “Deprem alanlarında acil bir ihtiyacınız varsa veya afetten etkilenenlere destek olmak istiyorsanız WhatsApp destek hattımıza ‘Merhaba’ yazın” ifadeleri kullanıldı.

Haluk Levent’in yardım derneği Ahbap’tan bir yenilik daha geldi! İşte Ahbap WhatsApp Destek Hattı ile ilgili etiketler AHBAP Haluk Levent WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.