Haluk Levent, kanserle mücadele eden şarkıcı Tüdanya için yardım kampanyası başlattı

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında gırtlak kanserine yakalanan ve ve sesini kaybeden arabesk şarkıcısı 60 yaşındaki Tüdanya'ya (Hatice Döngü), şarkıcı ve AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent'ten destek geldi. Kötü haberi ilk olarak ses sanatçısı ve yazar Onur Akay'ın duyurduğu ve yardım çağrısında bulunduğu Tüdanya için Haluk Levent harekete geçti.

Onur Akay, 'Seni Sevmeyen Ölsün' şarkısıyla bir döneme damgasını vuran, 80'li yıllara adını müzik ve sahne alemine altın harflerle yazdıran arabesk şarkıcısı Tüdanya'nın gırtlak kanserine yakalandığını ve geçim kaynağı olan sesini kaybettiğini duyurarak sanat camiasına yardım çağrısında bulunmuştu.

Bir süredir kanserle mücadele eden ve bu süreçte maddi zorluklar da yaşayan sanatçının yardımına Haluk Levent koştu. Yardım toplamak için valilikten onay aldığını duyuran Levent, 'Tüdanya'nın bir eve ihtiyacı var' açıklamasında bulundu.

Haluk Levent, kanserle mücadele eden şarkıcı Tüdanya için yardım kampanyası başlattı

2020 yılında kalp krizi geçiren ve geçtiğimiz yıl kanser teşhisi konan arabesk müziğin usta ismi Tüdanya zor günler geçiriyor. Maddi-manevi zorluk yaşayan Tüdanya'nın yardımına Haluk Levent ve kurucusu olduğu AHBAP Derneği koştu. Levent, bir zamanlar sahnelerde fırtınalar estiren, milyonlarca satan albümleri ile 80'li yıllara damga vuran şarkıcı Tüdanya için yardım kampanyası başlattı.

Twitter hesabından yardım kampanyası başlattığını duyuran Haluk Levent paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Tüdanya!

Eski ses sanatçımız.

En güzel zamanlarında gırtlak kanseri oldu.

Sesini kaybetti, konuşamıyor.

Evi oturulmaz halde ve borç içinde

Sağlığı için bir eve ihtiyacı var

Valilik onay verdi."


Haluk Levent, kanserle mücadele eden şarkıcı Tüdanya için yardım kampanyası başlattı - Resim : 2


Tüdanya'nın 'Seni Sevmeyen Ölsün' şarkısının yer aldığı kaset yayınlandığı dönemde 2 milyon 750 bin adet satmıştı. Ünlü şarkıcı, 2007'de geçirdiği trafik kazasında bacağı ve kalça kemiği kırılınca iki yıl yatağa bağlı yaşamıştı. Tüdanya, 2020 yılında ise kalp krizi geçirerek sevenlerini üzmüştü. Bir zamanlar sahnelerin en çok aranan isimlerinden biri olan Tüdanya son olarak gırtlak kanserine yakalandı ve sesini kaybetti.

 

 

Haluk Levent, kanserle mücadele eden şarkıcı Tüdanya için yardım kampanyası başlattı ile ilgili etiketler Haluk Levent AHBAP Derneği Tüdanya Hatice Döngel gırtlak kanseri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.