Haluk Levent: ''AHBAP'ın denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurduk''

AHBAP Derneği'nin kurucusu ve müzisyen Haluk Levent, spekülasyonlar sebebiyle derneğin tekrar denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne başvurduklarını açıkladı.

Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından deprem bölgeleri için çabalayan ve büyük bağışlar toplayan Haluk Levent, spekülasyonlar sebebiyle AHBAP’ın tekrar denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı Dernekler Müdürlüğü'ne başvurduklarını açıkladı.

Levent, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Spekülasyonlar sebebiyle, Ahbap’ın şeffaflığı için bağış yapan herkesin merakını gidermek adına (her ne kadar aylar önce denetlenmiş olsak da) en yakın zamanda tekrar denetlenmek isteğimizi İçişleri Bakanlığı Dernekler Müdürlüğü'ne az önce ilettik. Sayı 34-235-051/24."

haluk levent

 

YAPILAN YARDIMLARDAN ŞU ANA KADAR HARCANAN MİKTARI AÇIKLADI

 Öte yandan Haluk Levent, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla AHBAP'ın topladığı yardımlardan şu ana kadar 504 milyon TL harcama yaptığını duyurmuştu. AHBAP'ı denetleyecek olan Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin (TÜRMOB) 6 Şubat 2023- 28 Şubat 2023 tarihlerini kapsayan döneme ait Özel Amaçlı Güvence Denetimi yapacağını belirten Levent, şu ifadelere yer vermişti:

"Ahbaplar şu ana kadar 504 milyon TL harcama yapmış. TÜRMOB ile yapılan faaliyetlerle ilgili öncelikle 06.02.2023-28.02.2023 tarihlerini kapsayan döneme ait Özel Amaçlı Güvence Denetimi yapılacak, daha sonra da bu denetimlerini 3 aylık dönemler itibariyle gerçekleştirecek. Bu 514 milyon TL harcamanın 446 milyon TL'si AFAD'ın belirlediği yerlere kurulacak konteynırlara ödendi. Çok daha detaylı bilgileri faturasına kadar 28 Şubat tarihinde sitemize yükleyeceğiz."

Haluk Levent: ''AHBAP'ın denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurduk'' - Resim : 3

 

Haluk Levent: ''AHBAP'ın denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurduk'' ile ilgili etiketler deprem Haluk Levent AHBAP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.