Halk TV'nin ‘maske şovu’na RTÜK Başkanı Şahin’den tepki

Terör örgütünün Gaziantep’teki saldırısını aklama çabası sonrasında kesilen cezayı ‘maskeli şov'la protesto eden Halk TV'ye RTÜK Başkanı Şahin, “Maskeyle yüzünüzü kapatabilirsiniz ama gerçekler için gözünüzü ve kulaklarınızı kapatmayın lütfen.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Muhalefet tarafından fonlanan Halk TV'nin sunucularından Emin Çapa, Gaziantep'teki terör saldırısı üzerinden Türkiye'yi yaftalama çabalarının ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) kestiği cezayı maskeyle protesto etti.

Çapa, "Mimiklerimiz anlaşılmasın diye artık yayına böyle çıkacağız. Mimik yok ceza yok, böyle konuşacağız artık." ifadelerini kullandı.

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN'DEN CEVAP GECİKMEDİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Çapa'nın söz konusu eylemine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Şahin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Emin Çapa, at gözlüğüyle bakmayıp gerçekleri araştırma zahmetinde bulunsaydınız böyle basit bir şova ve animasyona ihtiyaç duymaz, kendinizi gülünç duruma düşürmemiş olurdunuz. Maskeyle yüzünüzü kapatabilirsiniz ama gerçekler için gözünüzü ve kulaklarınızı kapatmayın lütfen."

RTÜK'TEN HALK TV'YE PARA CEZASI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV'de yayımlanan "Medya Mahallesi" programında "terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteren, terörün korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte" yayın yapıldığı, İstanbul ve Diyarbakır'daki terör saldırılarının yorumlanmasında "seçimlerle terör eylemlerini bağdaştırma gayreti içinde bulunulduğu" gerekçesiyle kanala 3 kez program durdurma ve idari para cezası verilmişti.

AYŞENUR ARSLAN NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz ay terör örgütü PKK'nın Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenlediği roket saldırısında biri çocuk üç kişi yaşamını yitirmişti. Alçak saldırıya ilişkin skandal açıklamalarda bulunan Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, PKK'nın bu saldırıyı Pençe Kılıç Hareketı'na misilleme olarak gerçekleştirdiğini söylemişti.

Halk TV'nin ‘maske şovu’na RTÜK Başkanı Şahin’den tepki ile ilgili etiketler RTÜK Halk TV
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.