Halk TV'nin İmamoğlu'nu bitirme planı

CHP'ye yakın televizyon kanalı Halk TV'nin internet sitesinde çalışan Ali Isıyel, Batuhan Batan ve Fırat Yeşilçınar kanalın patronu Cafer Mahiroğlu tarafından kovuldu. Söz konusu isimler kovulmalarının sebebinin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun arkasında olduğu kapatılan televizyon kanalı Olay TV'nin haberini kullanmak olduğunu iddia etti! Ayrıca Mahiroğlu'nun gazetecileri şoförü ile tehdit ettiği de ifade edildi.

Halk TV'nin internet sitesinde görev yapan Fırat Yeşilçınar, Ali Isıyel ve Batuhan Batan pandemi döneminde işten çıkarma yasağı olması nedeniyle kanalın patronu Cafer Mahiroğlu tarafından ücretsiz izne çıkarıldı.

İddialara göre Mahiroğlu, gazetecileri sadece işten çıkarmakla kalmadı, koruma ve şoförlüğünü yapan kişi tarafından tehdit de etti. Mahiroğlu'nun şoförünün, işten çıkarılan gazetecilerin üzerine yürüdüğü öne sürüldü.

KONUNUN DETAYLARI CLUBHOUSE'DA DEŞİFRE OLDU

Konuyla ilgili Clubhouse'da yapılan sohbette ilginç detaylar ortaya çıktı. Halk TV'de haksız ve büyük bir kıyımın yaşandığı iddia edilirken, kanalda görev yapan CHP'li hukukçu Feyza Altun'un da görevine son verildiği belirtildi.

"MAFYA MISINIZ ŞOFÖRÜNÜZÜ GÖNDERİYORSUNUZ"

Özgürüz Radyo'dan Onur Öncü Clubhouse'da konunun tartışıldığı kanalda yaşananlara tepki göstererek, "Mafya mısınız şoförünüzü gönderiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İşten çıkarılan kişilerden biri olan moderatör Fırat Yeşilçınar ise Halk TV internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk'in T24, Duvar, Medyascope ve Tele1 ile ilişkili olduğunu ve uğradıkları haksızlıklara yönelik haberleri engellediğini savundu. 

"Duvar, giren bir haberle ilgili arayıp 'Yayından kaldır' diyebilir. Buradaki blokaj önemli. İstedikleri kadar kapatsınlar Clubhouse'da yayın yapabiliryorum." ifadesini kullanan Yeşilçınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhalif medya oturacak bunu haberleştirecek o zaman ana akım bunu nasıl görürse... Olsun ister CHP üzerinden ister Halk TV üzerinden görsün..." 

HALK TV'NİN, İMAMOĞLU'NUN KANALI OLAY TV'YE SANSÜRÜ DEŞİFRE OLDU!

Yeşilçınar, sözlerinin devamında Halk TV'nin Olay TV'ye sansür uyguladığını da öne sürdü.

Yayına hazırladığı bazı içerikler konusunda, "Nasıl sen Olay TV'den haber alırsın" şeklinde tepki gördüğünü söyleyen Yeşilçınar "Olay TV'ye sansür uyguluyorsun ama CHP'den fonlanan bir kanalsın..." diye konuştu.

"MUHALEFET HABERLERİ İLE İLGİLİ DE SANSÜRE UĞRADIK"

Kovulan diğer çalışan Isıyel ise Halk TV'de işçilerle ilgili haberlere de sansür uygulandığın söyledi:

"İktidar haberleri ile ilgili değil, muhalefet haberleri ile ilgili sansüre uğradık. Geçen hafta Kadıköy işçilerinin haberini yaptım ama pasifte duruyor sansür geldi. Maltepe'deki grevi gördürmediler. bugün Ataşehir'de grev başladı onu gördürmediler. Biz burada CHP ve muhalefet partileriyle ilgili sansüre uğruyorduk."

BERAT ALBAYRAK HABERİ HALK TV'DE KRİZE NEDEN OLDU!

Ayrıca, Fırat Yeşilçınar, eski bakan Berat Albayrak'ın istifa ettiği dönem Instagram'dan yaptığı açıklamayı Halk TV internet sitesine kendisinin girdiğini. Ancak bu haber nedeniyle patronaj tarafından çok sert sözlerle eleştirildiğini dile getirdi. 

Yeşilçınar, "Telefonumda defalarda arandım, yerin dibine soktular beni." diye konuştu. Eski Halk TV editörü, kısa süre sonra haberlerinin BBC'Dde kaynak gösterilerek yayınlanmasının ardından ise aynı yöneticilierin sosyal medyada övgü paylaşımları yaptığını belirtti.

KAFTANCIOĞLU YAYINA KATILMAKTAN KAÇINDI

Öte yandan Yeşilçınar, İBB'den gelen bir telefonla haberlerinin kaldırıldığını belirtirken, söz konusu tartışmanın yaşandığı oturuma katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu iddiaları sadece dinlemekle yetindi.

Kaftancıoğlu, moderatör Yeşilçınar'ın davetine kayıtsız kaldı ve kendisine sorulan ısrarlı soruları yanıtsız bıraktı.


 

Halk TV'nin İmamoğlu'nu bitirme planı ile ilgili etiketler Halk TV gazeteci Clubhouse cafer mahiroğlu olay tv
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.