Halk Ekmek Bayiliği nasıl alınır? Kazancı nedir? Halk Ekmek büfesi nasıl açılır?

Halk Ekmek bayiliği, özellikle yeni yerleşim birimlerinde akla ilk gelen işlerden biridir. Bir halk ekmek büfesi açmak isteyen vatandaşın ne gibi şartlar taşıması gerektiği ise bu yolun ilk adımıdır. Sofraların vazgeçilmez besini ekmek üretimi hiç ölmeyecek bir meslektir ki halk ekmek bayiliği de bundan dolayı ilgi çekicidir.

Halk Ekmek büfesi nasıl açılır, kazancı nedir sorularının yanıtı haberimizde. Fiyatların düşük olması sebebiyle dar gelirli vatandaşlarımıza kaliteli temiz ekmek imkânı sağlayan Halk Ekmek, Edirnekapı’ daki fabrikasıyla çalışmaya başlamış daha sonra çok talep ve üretim gerektirmesi nedeniyle yanına 2 fabrika daha eklenmiştir.

HALK EKMEK BAYİLİĞİ NASIL ALINIR?

Ekmek sofraların olmazsa olmazından olduğu için, ekmekçilikte hiç ölmeyecek bir meslektir. Halk ekmeğinin en önemli özelliği diğer satışlara göre % 40 ucuz olması ve el değmeden üretilip belediyeler tarafından sürekli kontrol ediliyor olmasıdır.

Halk ekmek bayisini asgari ücretten az gelirinizin olduğunu belirten Sgk’dan belge aldığınız bir kâğıtla belirtmeniz gerekiyor. Bunun akabinde size en yakın belediye’ ye gidip gereken şartları birinci ağızdan dinlemenizde fayda vardır.

HALK EKMEK BAYİLİĞİ NASIL AÇILIR | Yeni iş Fikirleri, Sermayesiz iş Kurmak,  Evde Ek işler

Çünkü kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler sizin bu işi açmanıza engel olabiliyor. Açacak durumunuz varken önünüze bir set çekmeden bu iş imkânını uzmanlarıyla birlikte değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz. Gereken şartları dinledikten sonra size en yakın belediye’ ye giderken yanınızda bulunması gereken bazı evraklar şöyledir;

Nüfuz cüzdanı
İkametgâh belgesi
Gelir belgeniz
Adli sicil kaydı
Vergi belgeleri
Bayilik almak isteyen kişinin asgari ücretten az aldığına dair Sgk’dan maaş tastik kâğıdı belgesi

Halk Ekmek Büfesi Bayiliği

Belediyeler halk ekmek satmak için büfeler kurar ya da siz büfe yeri belirleyip oraya bayilik isteyebilirsiniz. Yalnız bir büfeyle diğer büfe arasında 100 metre kadar mesafe olması şartı vardır. Belediye bu bayilikleri kurar ve sizden aylık çok cüzî bir miktar kira alır.

Zaten kazancınız bol olacağı için bu kiranın size bir zararı olmayacaktır. Gecen senelerde kiralar 3 ayda bir veriliyordu. Yeni sistemde ne durumda olduğunu bilmek için belediyelere mutlaka müracaat etmelisiniz.

Halk Ekmek Bayiliği Aylık Kazancı Ne Kadar?

Eğer orta gelirli bir mahallede büfe kurmak istiyorsanız, ekmeğinizi halk ekmekten uyguna alacağınız için size kazancıda iyi olacaktır. Başta kuruluş esnasında sizden belirli bir ücret talep ediliyor. Ama sonra siz o verdiğiniz parayı 1 ay içinde kazancınızla cebinize tekrar koyabiliyorsunuz.

Ortalama halk ekmeği bayiliğinin kazancı aylık 5 – 6 bin lira arasında değişmektedir. Zaten dar gelirli insanların satışına izin verildiği için oldukça iyi bir kazanç olacak ve çok kolay yorulmadan evinize bakabileceksiniz.

Halk Ekmek Bayiliği ve Kar Marjı | Ne Kadar Kazandırır?| Karlı Yeni İş  Fikirleri 2020

Halk Ekmeği Bayiliği Veren Belediyeler

Halk ekmeği ilk olarak İstanbul’da kurulsa da zamanla diğer büyük şehirlerde de tercih edilmeye başlanmış ve belediyelerde bunlara olanak sağlamıştır. Hem belediyeninde kâr sağladığı bu sektör, her iki tarafı da kazandırdığı için hiç sönmeyecek bir sektör olarak kalacaktır. Bayilik veren belediyeleri şöyle sıralayabiliriz;

İstanbul Halk Ekmek
Ankara Halk Ekmek
Konya Karatay Halk Ekmek
Antalya Halk Ekmek
Çorum Halk Ekmek
İzmir Çeşme Halk Ekmek
Eskişehir Halk Ekmek

Halk Ekmek Bayiliği nasıl alınır? Kazancı nedir? Halk Ekmek büfesi nasıl açılır? ile ilgili etiketler İBB halk ekmek bayiliği
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.