Halis Karataş ifade verecek!

İstanbul At Yarışları’nın yapıldığı Veliefendi Hipodromu’nda, dün yapılan 7. koşu öncesi bindiği Arts Man isimli ata yumruk atan, Halis Karataş’a soruşturma açıldığı öğrenildi. Ünlü jokeyin, suçlu bulunması halinde, para ve yarışlardan bir süreliğine men cezası alabileceği ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Jokey Halis Karataş'ın bindiği ata şiddet uyguladığı görüntülerin sosyal medya hesabından paylaşan duyarlı yarışseverler, tepkilerini gösterirken, SuperHaber’in ardından, birçok gazete ve diğer haber siteleri de bu olayı okuyucularına duyurdu.

Hipodromlarda neler olduğunu araştıran ve bunu haber yapan SuperHaber’in yayını, at yarışlarında gizlenen gerçekleri ortaya koymaya başladı.

HALİS KARATAŞ ATA VURDUĞU İÇİN İFADE VERECEK!

İstanbul At Yarışları’nın yapıldığı Veliefendi Hipodromu’nda, dün yapılan 7. koşu öncesi, bindiği Arts Man isimli ata yumruk atan Halis Karataş’a soruşturma açıldığı öğrenildi. Bu soruşturmada, ata neden şiddet uyguladığı sorulacak olan ünlü jokeyin, suçlu bulunması halinde, para ve yarışlardan bir süreliğine men cezası alabileceği ifade edildi.

Halis Karataş ifade verecek!

İŞTE KARATAŞ’IN BİNDİĞİ ATA VURDUĞU YUMRUK RAPORU!

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, İstanbul Velifendi Hipodromu Komiserler Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz Karaca, dün gün sonu yazmış olduğu raporda şu ifadelere yer verdi:

"7 Koşu 4 numaraya kayıtlı olarak koşan ARTS MAN, isimli atın jokeyi Halis KARATAŞ, start makinesi içerisinde atın kafasına yumruk atmak suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağrılmış olup savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir" 

FAVORİ OLAN ARTS MAN YUMRUK SONRASI 4.OLDU!

Öte yandan, jokeyi Halis Karataş tarafından başına yumruk vurulan Arts Man isimli safkan atın, favorilerden biri olarak katıldığı koşudan dördüncü olarak ayrıldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, Arts Man adlı yarış atının dün meydana gelen olay sonrası, uzun bir süre yem yemedi ve su içmedi.

TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜ  NEDEN AÇIKLAMA YAPMADI!

Bu arada, yarış atının başına yumruk vurulması ile ilgili olarak, Türkiye Jokey Kulübü’nün sessiz kalması, yarışseverler tarafından eleştiriliyor.

Geçtiğimiz şubat ayında İzmir'de, Candadaş isimli safkan ata yapılan benzer hareket sonrası  devreye giren, ayrıca "Şiddete Karşı Ayağa Kalk" sloganı ile açıklama yayınlayan, yine “Yarış Yönetmeliğine” uygun şekilde en ağır ceza için “Yüksek Komiserler Kurulu “ nezninde girişimler yapan, Türkiye Jokey Kulübü’nün, olayla ilgili açıklama yapmaması,büyük tepki topluyor.

ATIN SAHİBİ ÇOK ÜZGÜN

Diğer yandan, Arts Man adlı 4 yaşındaki atın sahibi Adanalı iş adamı Dinçer Karabulut, yakın çevresine atının yumruklanmasından dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

Karataş'ın yarış sonrası ata vurduğunu kendisine söylemediğini belirten Karabulut, yarışın neden kötü gittiği sorusuna "İyi koşmadı" yanıtını aldığını belirtti.

İş adamı Karabulut, olayı sosyal medyaya düşünce gördüğünü ifade etti.

Halis Karataş ifade verecek! ile ilgili etiketler Şiddet Halis Karataş at yarışı Türkiye Jokey Kulübü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.