Halil Falyalı suikastinde ilginç gelişme: Koruması 3 isim verdi!

Aracı kurşunlanarak suikaste kurban giden ve KKTC'nin en karanlık isimlerinden biri olarak anılan Halil Falyalı'nın koruması, soruşturma makamlarıyla 3 isim paylaştı: Sedat Peker, Ferdi Altuntaş ve Enver Bahçeciler...

Halil Falyalı’nın koruması Türkistan Gülce’nin patronunun husumetlisi olarak bildiği, ‘Sedat Peker, Ferdi Altuntaş ve Enver Bahçeciler’ isimlerini soruşturma makamlarıyla paylaşması soruşturmanın seyrini değiştirdi.

BAHÇECİLER İSMİ ÖNE ÇIKTI

KKTC’nin karanlık simalarından bir tanesi olan Bahçeciler’in ismi, en son 6 yıl önce Kıbrıs’ta bulunan 3 işyerinin kundaklanması olayının azmettiricisi olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında KKTC’ye iner inmez polis tarafından gözaltına alınan ve tutuklanan Bahçeciler’in, cinayete kurban giden Elmas Güzelyurtlu’nun korumalığını yapan Mustafa Akmandor’un öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı öğrenildi.

KKTC'de cinayete kurban giden Halil Falyalı'nın koruması Türkistan Gülce'nin ifadesi, Falyalı cinayeti soruşturmasının seyrini değiştirdi. Gülce ifadesinde, 'Ağam' diye tabir ettiği Falyalı'nın husumetli olduğu 3 kişinin ismini Kıbrıs soruşturma birimleriyle paylaştı. Bu isimler arasında en dikkat çekeni organize suç örgütü lideri Sedat Peker olurken, diğer iki isim ise Ferdi Altuntaş ve Enver Bahçeciler'di. Altuntaş ve Bahçeciler'in Kıbırs'ta aynı hapishanede bulundukları soruşturma dosyasında yer alan bilgiler arasında yer alırken, Bahçeciler'in KKTC'de ne gibi eylemlerde bulunduğu gün yüzüne çıktı.

KİM BU BAHÇECİLER?

King Autos, Özmerhan Group ve Opel Plaza isimli üç işyerinin 19 Şubat 2016'da eş zamanlı kundaklanması olayının azmettiricisi olarak aranan Enver Bahçeciler 2016 yılında Türkiye'ye geldi. Kundaklanan galeri ve işyerlerinde meydana gelen maddi zarar ise yaklaşık 1 milyon pound (4 milyon lira). 5 yıl boyunca Türkiye'de ikamet eden Bahçeciler geçtiğimiz yıl Aralık ayında ise Kıbrıs'a geri döndü.

KIBRIS'A DÖNER DÖNMEZ TUTUKLANDI

Bahçeciler, Ercan Havalimanı'na iner inmez KKTC polisi tarafından gözaltına alınarak kundaklama eylemindeki rolü nedeniyle tutuklandı. Bu süre zarfında 3 işyerinin kundaklanması olayıyla ilgili görülen davada tutuklanan 4 kişi 8 ve 9 yıl arasında çeşitli hapis cezasına çarptırıldı.

Halil Falyalı suikastinde ilginç gelişme: Koruması 3 isim verdi! ile ilgili etiketler falyalı 3 isim verdi suikast koruma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.