Halil Falyalı cinayetinde yeni detaylar! İşte cinayet şüphelisinin ifadesi...

Halil Falyalı cinayetinin yankıları devam ederken Kıbrıs'ı sarsan suikastle ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Falyalı'nın 14 gün boyunca takip edildiği ve iki ayrı pusu kurulduğu öğrenildi. Açılan ateş sonucu Falyalı'nın bedenine 16 mermi isabet ederken, Kıbrıs'ta yakalanan şüphelilerin de ilk ifadesi ortaya çıktı. İşte cinayetle ilgili tüyler ürperten yeni detaylar...

KKTC'deki Halil Falyalı suikasti büyük yankı uyandırdı. Falyalı'nın içinde olduğu otomobil çapraz ateşe tutuldu. Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş, kanlar içinde kaldı. Hastaneye kaldırılan ikili, kurtarılamadı. Halil Falyalı'nın vücudundan tam 16 mermi çıktı.

Zanlıların, suikastın ardından KKTC'den tekne ile Türkiye'ye geçtiği iddiası ortaya atıldı. İstanbul ve KKTC'de operasyonlar yapıldı. Ekipler, 6 kişiyi gözaltına alındı.

SALDIRININ ARKASINDA 'SÖYLEMEZ KARDEŞLER' Mİ VAR?

İstanbul'da gözaltına alınan şüphelilerin ise "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı olduğu ortaya çıktı.

ADAYA BİRLİKTE GİRİŞ YAPTILAR

Kıbrıs kaynaklarından elde edilen bilgilere göre ise; olayla ilgili tutuklanan Ö.T. ile adaya birlikte giriş yaptığı tespit edilen Y.G. dün mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmayla ilgili detaylar mahkemede polis tarafından paylaşıldı. Ekipler, olay yerinde 59 adet 7.62 mm boş kovan, 9 adet 7.62 mm mermi çekirdeği ve 5 adet de 9 mm çapında kovan bulunduğunu açıkladı.

Olayda birden çok silah ile birçok kiralık araç kullanıldığına dair bulgu olduğu da dikkat çeken diğer detaylar arasındaydı.

ŞÜPHELİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sabah'ta yer alan habere göre; Avukatı olmaması nedeniyle mahkemede söz alan zanlı Ö.T, "Olayda bağlantım yok. Can güvenliğimden endişe ediyorum. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

'NEDEN TUTUKLANDIM?'

Şüpheli, mahkemede neden tutuklandığını da sordu. Bunun üzerine müfettiş, olayla bağlantılı olduğuna dair bulguların yer aldığını söyledi.

'BENİM ORADA BULUNMAM MI BULGU?'

Bunun üzerine zanlı, "Benim orada bulunmam mı bulgu?" diye yeniden soru yöneltti. Müfettiş ise zanlının olaya katıldığı yönünde de bulguların yer aldığını söyledi. Her iki şüpheli hakkında 6'şar gün tutukluluk kararı alındı.

Halil Falyalı cinayetinde yeni detaylar! İşte cinayet şüphelisinin ifadesi... ile ilgili etiketler KKTC Halil Falyalı suikast
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.