Halil Falyalı cinayeti markalı eldiven sayesinde mi çözüldü? Dikkat çeken detay...

KKTC'nin ünlü kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'nın uğradığı suikastte dikkat çeken bir eldiven detayı ortaya çıktı. Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Falyalı cinayetinin olay yerine bırakılan markalı bir çift eldiven sayesinde çözüldüğünü söyledi. İşte detaylar...

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'de işlenen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı cinayetinin eldiven sayesinde çözüldüğünü iddia etti. 

"ÇOK PROFESYONELCE İŞLENMİŞ CİNAYET"

Öztürk, bugünkü köşe yazısında Falyalı'nın öldürüldüğü olay yeriyle ilgili olarak şunları yazdı:

"KKTC'de olay pek olmadığı için polis de rahattır. Ancak Halil Falyalı'nın uzun namlulu silahlarla ateş edilerek öldürülmesi, olay yerinde silahın bulunmaması, MOBESE ve başka kamera kayıtlarının olmaması, cinayetin kolay kolay çözülemeyeceği izlenimi yarattı. Söylenen hep, "Çok profesyonelce işlenmiş cinayet" sözleriydi."

 

POLİS, OLAY BÖLGESİNDE ATILMIŞ ELDİVENİN İZİNİ SÜRDÜ

Öztürk ulaştığı bilgileri şu sözlerle paylaşmaya devam etti:

"Olay bölgesinde yere atılmış bir çift, markalı eldiven bulundu. Belki ilk anda bir anlam ifade etmeyebilir ama, polis için önemli bir suç kanıtıydı. Zaten polislik de orada başlıyor. Bu eldivenden yola çıkıp bazı kişilere ulaşmanın mümkün olabileceği düşünüldü. Polis sabahı bile beklemedi. Uluslararası üne sahip marka ve aynı isimle Girne'de bulunan mağaza üzerinden yola çıktı. Belki de ilk kez kullanılan ve sonra atılan bu eldiveni kim almıştı. Mağaza görevlisi alıcıyı hatırladı. Ayrıca kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu bu kişinin eldiven aldığı da belgelendi. İşte, düğüm çözülmeye başlanmıştı."

 

"ANLAŞILIYOR Kİ SİLAHLARDA PARMAK İZİ BIRAKMAMAK İÇİN ELDİVENLER KULLANILMIŞ"

Faillere ulaşılma detaylarını ise şu ifadelerle kaleme aldı:

"Önce Batmanlı Ömer Tunç yakalandı. Cinayet akşamı nerede, kiminle olduğu araştırılırken, Mustafa Söylemez adına ulaşıldı. Söylemez, cinayet sabahında uçakla Türkiye'ye dönmüştü. Onun yakalanması ve sorgulanması için KKTC polisi, KKTC'de görevli Türkiye'nin Emniyet Müşaviri ve İrtibat görevlisi aracılığıyla Mustafa Söylemez'in yakalanmasını istedi. Bu arada cinayette kullanılan Kalaşnikof silahlar ve tabanca aranıyordu. Anlaşılıyor ki silahlarda parmak izi bırakmamak için eldivenler kullanılmıştı. "Söylemez Kardeşler" adı ilk çıktığı günlerde, örgütün başında bir doktor bulunduğunun belirlenmesi şaşkınlık yaratmıştı."

 

Halil Falyalı cinayeti markalı eldiven sayesinde mi çözüldü? Dikkat çeken detay... ile ilgili etiketler Kıbrıs KKTC cinayet Eldiven Saygı Öztürk Sözcü Halil Falyalı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.