Halfeti'de tehlikeli provokasyon: PKK elebaşı Öcalan'ın doğum gününü bahane ettiler

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'ın doğum gününü bahane eden bir grup, Öcalan'ın Halfeti'de doğduğu evin önünde kutlama yapmak istedi. Ömerli köyüne girmeye çalışan grupla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Aralarında HDP'li vekillerin de olduğu grup basın açıklaması sonrası bölgeden ayrıldı.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü, doğduğu Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyünde kutlamak isteyenlere polis ve jandarma ekiplerince izin verilmeyince gerginlik çıktı. Şanlıurfa Valiliği kent genelinde 8 Nisan'a kadar yürüyüş miting gibi etkinlikleri yasaklamıştı.

Halfeti'de tehlikeli provokasyon: PKK elebaşı Öcalan'ın doğum gününü bahane ettiler

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününde, doğduğu Halfeti ilçesinin kırsal Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyen grup, Birecik otoyolu girişinde durduruldu.

Halfeti'de tehlikeli provokasyon: PKK elebaşı Öcalan'ın doğum gününü bahane ettiler - Resim : 2

GÜVENLİK GÜÇLERİ DAĞILMALARINI İSTEDİ

Güvenlik güçleri gruptan, Valilik tarafından her türlü etkinlik ve toplanmaların yasaklandığını belirterek dağılmalarını istedi. Aralarında HDP'li vekillerin de olduğu grup, gitmekte ısrar edince gerginlik yaşandı.

Halfeti'de tehlikeli provokasyon: PKK elebaşı Öcalan'ın doğum gününü bahane ettiler - Resim : 3

Kısa süreli gerginlik, gruptakilerin basın açıklaması yaparak bölgeden ayrılması ile son buldu.

Halfeti'de tehlikeli provokasyon: PKK elebaşı Öcalan'ın doğum gününü bahane ettiler ile ilgili etiketler PKK Abdullah Öcalan halfet gerginlik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.