Halep'te rejim katliamı var! Dünya nerede? (VİDEO)

Suriye'de 6. yılındaki iç savaşın en kritik noktası Halep... İç savaştan önce ülkenin ekonomik merkezi ve en büyük şehri olan Halep, en şiddetli çatışmaların yaşandığı kent... Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin sık sık havadan ve karadan bombalar yağdırdığı Halep'te, ölüm maalesef uzun zamandır günlük yaşamın parçası haline geldi. Muhalifler ve rejim arasında bölünmüş durumda olan Halep öyle kritik bir nokta ki, buraya tamamen sahip olan taraf iç savaşın seyrini değiştirecek bir güce sahip olacak. Kentte özellikle muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivillerse, her gün Esed ve Rusya'nın zulmüne maruz kalıyor. Halep'e son hava saldırısında can verenlerin sayısı 92'ye ulaştı.

Halep, Cuma ve Cumartesi günleri Esed rejiminin büyük hava saldırılarına maruz kaldı. Savaş uçakları kente öyle çok bomba yağdırdı ki, ölü sayısı sürekli artıyor.

Son saldırıda ölü sayısı 92'ye yükseldi

Halep genelindeki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekibi yetkililerinden Necip Ensari'ye göre, rejim güçleri özellikle Bustan el Kasr, Meşhed, Kellese, Salihiyin, Firdevs, Şeyh Hadır, Ensari, Bustan el Başa, Ard Hamra, Sahur, Tarik el Bab, Karm Hamud, Muyesir, Merce semtleri ile Etarib ilçesini hedef alıyor. Her hava saldırısında yeni dramlar yaşanıyor ve insanlar ölüyor. Enkazlardan sürekli cansız bedenler çıkıyor. Son saldırılarda ölen sivillerin sayısı 92’ye, yaralı sayısı 273’e yükseldi.

Ölenler arasında çok sayıda çocuk ve bebek var

Esed rejimi ve Rusya'nın dün Halep'te yine sivil yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarında 86 sivil yaşamını yitirmiş, 200 kadarı yaralanmıştı. Ölenler arasında çok sayıda çocuk ve bebek de var.

250920160035584263792_3.jpg

Kentteki AA muhabirlerinin il genelindeki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekibi yetkilileri ve sahra hastanesi kaynaklarından derlediği bilgilere göre, 19 Eylül'den bu yana rejimin ve Rusya'nın bombardımanlarında ölen sivil sayısı 359’a, yaralı sayısı bin 407’ye yükselmiş oldu.

Esed rejimi, ABD ve Rusya öncülüğünde 12 Eylül'de başlayan ateşkesi 19 Eylül'de bitirdiğini ilan etmiş ve Rus ordusuyla birlikte Halep merkezinde muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgelerine şiddetli bombardımanlara başlamıştı.

250920160036214264536_3.jpg

Sosyal medya ayağa kalktı

Halep'teki katliam sosyal medyada da geniş yankı buluyor. Twitter'da #MassacreinAleppo yani "Halep'te katliam var" etiketiyle yayınlanan mesajlarda ise dehşetin boyutunu korkunç şekilde gözler önüne seren görüntü ve fotoğraflar var. Beyaz Kasklılar adlı arama kurtarma ekibi, Halep'te enkazlardan bir kişiyi olsun canlı çıkarabilmek için canla başla çalışıyor.

Halepte rus bombardımanda enkaz altında kalan çocuklardan ikisi sağ çıkarıldı. Ya rabbi sen büyüksün! #MassacreinAleppo pic.twitter.com/7KXVnkbLsk

— Ömer Faruk Teke (@OFarukTeke) 24 Eylül 2016

Dünya her zamanki gibi acı gerçeklere yüz çeviriyor

Muhalifler ve Esed'in arkasındaki iki küresel güç, ABD ve Rusya birbirlerini sürekli suçlayadursun, olan her zamanki gibi masum sivillere oluyor. Dünya ise genellikle olan bitene sessiz. Ankara'nın sert tepkilerine katılan ender ülkelerden biri de İngilttere oldu. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Halep’te sivillere yönelik saldırıları "Tasavvur edilemez vahşet" diye nitelendirerek, Rusya’yı "Esed’le suç ortaklığını bırakmaya" çağırdı. Ancak tepkiler sözden öteye gitmiyor. Suriye'deki şiddetin ve masum sivillerin katledilmesine son vermek içinse, gerçek anlamda elini taşın altına koyan yok.

Halep'te rejim katliamı var! Dünya nerede? (VİDEO) ile ilgili etiketler Suriye Halep iç savaş katliam
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.