Haksız kira artışına devrim niteliğinde “hapis” kararı! 3 alternatif ile fırsatçılığa son verilecek!

Son dönemlerde gittikçe artan kira fiyatlarına yönelik kuralı ihlal edenler için önemli bir açıklama yapıldı. %25 sınırını aşanlar için cezai yaptırımlar gelecek. İşte o detay…

Cumhurbaşkanının kararı ile kira artışında belirli bir sınırlama getirilmişti. %25 kira artış sınırı bulunuyordu. 1 Temmuz tarihinde sona erecek olan bu kural yeniden gündeme getirildi. Fakat bu kez ek tedbirlerle beraber.

Fahiş kira artışına yönelik kuralları dinlemeyenler için bu kez 3 farklı alternatif seçenek hazırlandı. Bu seçenekler arasında hapis cezası dahi yer alıyordu. Caydırıcılık için gerekli görülen bu tarz bir uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceği merak edildi.

%25 kira sınırı uygulaması 1.yılını tamamlıyor. 1 Temmuz tarihinde sona ermesi beklenen bu kurala yönelik Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sürenin uzatılacağını duyurarak müjdeyi verdi. Fakat şunu da ekledi:

“3 farklı alternatif ile beraber geliyoruz.”

CANLI YAYINDA MÜJDELEDİ!

Haksız kira artışına devrim niteliğinde “hapis” kararı! 3 alternatif ile fırsatçılığa son verilecek!

Bakan Bekir Bozdağ canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. “Yeni bir yaptırım söz konusu” diyerek o kararı duyurdu. “Fahiş kira artışını önleyebilmek için 3 farklı alternatif seçenek hazırladık” diyerek müjdeyi vermiş oldu.

SÜRE UZATILDI!

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında meclis kararı ile konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışı engelleyebilmek adına %25 sınırı getirilmişti. Konuyla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum düzenlemenin 1 Temmuz tarihinde sona ereceğini fakat yapılan yeni anlaşma gereğince bu sürenin uzatıldığını ifade etmişti.

GÖRMEZDEN GELİNİYOR!

Normal şartlarda kira artış oranı TÜFE oranı üzerinden belirleniyor. 12 aylık ortalama esas alınarak rakam oluşturuluyor. Mart ayı enflasyon verileri açıklandı. Gözler Nisan ayına çevrildi. Nisan ayında %70 oranında artış fark edildi. Konutların pek çoğunda %25'lik sınır görmezden geliniyor. Özellikle iş yeri kiralarında bu daha çok dikkat çekiyordu.

CAYDIRICI OLACAK!

Açıklanan sonu düzenleme doğrultusunda fahiş kira artışını önleyebilmek için %25 yasal sınırın yanında 3 farklı alternatif benimsenecek. Bu alternatiflerin çoğaltılmasındaki en önemli sebep kurallara uymayarak sürekli ihlal eden ev sahipleri için daha caydırıcı ve yaptırımı yüksek bir karar getirebilmekti.

Haksız kira artışına devrim niteliğinde “hapis” kararı! 3 alternatif ile fırsatçılığa son verilecek! ile ilgili etiketler kiracı Bekir Bozdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.