Hakan Ünsal alt liglerdeki durumu anlattı: Gasp, şantaj ve şiddet...

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, alt liglerde yaşanan olayları tüm çıplaklığıyla ortaya koydu. İşte Ünsal'ın ağzından acı gerçekler...

Galatasaray'ın efsanelerinden Hakan Ünsal, Sporarena'ya çok önemli açıklamalarda bulundu.

Alt liglerde oynayan futbolcuların için konuşan Ünsal, 'Kulüplerin mali yapısının kötü olması bir yana, futbolcu arkadaşlarımızın yaşadığı durum gerçekten kötü. Aynı statü ve aynı mesleği yapıyor olmalarına rağmen alt ligler futbolumuzun kanayan yarasıdır. Futbolun mültecisi konumunda bu çocuklar.

Değer verilmeyen, önemsenmeyen, görmezden gelinen ama Türkiye’deki profesyonel futbolcuların yarısının oynadığı bir lig Üçüncü Lig. Ücretlerini alamayan, tehdit edilen ya da şantaj ile paralarına el konulan oyuncular var. Ayrıntılarını bilseniz şaşar kalırsınız.

adsfsdfasdkfhsdf

Bazı kulüpler futbolcuların askerlik durumunu şantaj aracı olarak kullanıp haklarını gasp ediyor. Şöyle ki; kulüp eğer iddiası kalmamış ve ligin kalan bölümünde rahatsa, oyuncunun parasını ödememek için oyuncuları askerlik şubesine şikayet etmekle, ev adresini, aracının plakasını bildirmekle tehdit ediyor.

Bilindiği üzere Süper Lig ve TFF 1. Lig’de oynayan futbolcular 38 yaşına kadar askerliği tecil ettirebiliyor. Alt liglerde sorun çok farklı boyutlarda ortaya çıkıyor.

Askerlik konusunda en önemli sıkıntı şu; daha önce var olan ve yöneticilerin suistimali ile 2012 yılında iptal edilen Askerlik Tecil hakkı. 3. ligdeki futbolcuların askerlik tecil hakkı için girişimlerimiz Milli Savunma Bakanlığı nezdinde devam ediyor.

sdafasdfkajsdfs

Geçtiğimiz Ocak ayında Futbol Federasyonu’na ‘TFF TV’ adı altında bir proje sunduk. Bu proje, alt ligler olarak bilinen SporToto 2. ve 3. lig maçlarının canlı yayınlanmasını içeriyor. Her hafta toplam 45 maçın, öncesi ve sonrası ile canlı olarak yayınlamasının çok önemli etkileri olacağını düşünüyoruz. Bizim hazırladığımız TFF TV Projesi hemen yayına hazır şekilde idi. Federasyonumuzdan bir kez daha isteğimiz bu projeyi hayata geçirmeleridir. Amaç futbola hizmet etmekse, bu iş yapılacak en önemli hizmetlerden biridir' şeklinde konuştu.

Hakan Ünsal alt liglerdeki durumu anlattı: Gasp, şantaj ve şiddet... ile ilgili etiketler hakan ünsal tpfd alt ligler Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.