"Hakan Şükür ve Arif Erdem'i terör örgütü bağlantısı nedeniyle ihraç ettik"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Hakan Şükür ve Arif Erdem'i terör bağlantıları nedeniyle ihraç ettiklerini söyledi.

Son haftalarda yoğun eleştirilere maruz kalan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, NTV Spor'da gündemi ve kongrede yaşanan Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraç edilmemesi konusunu değerlendirdi. Özbek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"GENEL KURULA TEŞEKKÜR EDERİM"

"Uzun bir genel kurul oldu. 47 konuşmacı vardı. Tüzük gereği bunu sınırlandıramıyoruz. Sabah 10'da başlayan toplantı, gece 11'de bitti. Ancak Galatasaray'daki demokratik yapı, sorunların tartışılmasının önünü açıyor. Sonuçta hesap veriyoruz. 12-13 saatlik toplantı sonrası ibra edilmemiz, güzel bir tesadüf oldu. Benim doğum günümdü. Genel kurula teşekkürlerimi sunuyorum."

"Galatasaray'a hizmet etmnin sonu yok. Yapacağımız değişiklikleri 3 yıla sığdırmak zorundayız. Mali kriterler getirmek önceliğimiz. Projelerimizi hazırladık. Yeni kaynaklara ihtiyacımız var. Gayrimenkul projelerimiz de başarıyla devam ediyor."

HAKAN ŞÜKÜR VE ARİF ERDEM NEDEN GENEL KURULDA İHRAÇ EDİLMEDİ?

"Uzun süren toplantı neticesinde, bazı genel kurulu üyeleri salonu terketti. Galatasaray'da ihraç sistemi şöyle çalışıyor. Yönetim Kurulu olarak biz disiplin kuruluna sevk ediyoruz. O kurul konuyu araştırır ve savunmalarını yapmak üzere davet eder. Buna bağlı olarak da karar verir. Hakan Şükür'ün dosyası elimde. Disiplin Kurulu, kararını yazıyla yönetim kuruluna bildirir. Yönetim Kurulu ise genel kurula sevk eder. Disiplin Kurulu'nun gerekçeli kararını okumak istiyorum. Bu karar 21 Eylül 2016'da alınmış. Hakan Şükür'ün o dönemde 7 gün içinde savunma yapması istenmiş. Ancak kendisini savunma yapacağı konusunda geri bildirimde bulunmamış. Hakan Şükür'ün adının FETÖ ile anılması, Hakan Şükür'ün cumhuriyetin temel ilkelerine bağlılığı şüpheli hale gelmesi ve bu nedenler bir araya getirildiğinde üyelikten çıkarılmasına karar verilmiş. Bu karar Genel Kurula geldi. Hakan Şükür ve Arif Erdem az bir farkla reddedildi. Disiplin Kurulu'nda neden üyelikten çıkarılması gerektiği apaçık yazıyor. Hakan Şükür ve Arif Erdem de bunu reddetmiyor. Galatasaray camiası, böyle bir kara gölgeyi içinde taşımaz. Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu'nun duruşu net. Ancak Genel Kurul reddetti. Dediğim gibi, provakatif azınlık, duygusal düşünerek olayı bu hale getirdi."

"ANA SEBEP TERÖR ÖRGÜTLERİYLE OLAN BAĞLANTILARIDIR"

"Genel Kuruldan karar dönünce, biz yönetim olarak bu kararı döndürmek için düşünmeye başladık. Bu kararı kabul etmemiz mümkün değildi. Tüzüğün verdiği yetkiyi kullandık. 6 yıl aidat ödemeyen üyeyi ihraç edebilirsiniz. Biz bunu çalıştırdık. Ama bu hiçbir zaman ana sebep olmayacak. Ana sebep, terör örgütleriyle olan bağlantılarıdır."

YÖNETİM KURULU'NDAKİ İSTİFALAR

Galatasaray'da yönetim zaafiyeti yok. Seçildiğim 1. günden itibaren bu yönde ithamlar var. Genel Kurul'da bize tüm yetkiler veriliyor. Bize güvenlerini her fırsatta gösteriyorlar. Biz yönetim olarak görevimizin başındayız. Biz 3 seneye birçok proje sığdırdık. Galatasaray battı denilen dönemde biz görevi devraldık. Şu an çok rahatmıyız, hayır. Ama gelirimiz giderimize denk. Faiz sarmalından çıkmamız gerekiyor.

UEFA'DAN CEZA GELECEK Mİ?

Galatasaray'ın hiçbir şekilde Avrupa'ya gitme sıkıntısı yok. Geçtiğimiz dönemde bir ceza aldık. Bu yargılama döneminde UEFA bize, oyunculara ödediğin maaşlarda 65 milyon Euro'yu geçemezsin dedi. Biz buna uyuyoruz. Biz de şu an 61 milyon Euro. Başka kriterimiz de yok. Ancak bu kriterin dışında biz dikkatli davranmaya devam ediyoruz.

SAKATLIKLAR NEDEN OLUYOR?

Takım ilk haftalarda antrenmanlar konusunda biraz bocaladı. Ancak son haftalarda daha çok koşan bir takım hale geldik. Milli arada bize yardımcı oldu. Antrenman sistemi, hocalara aittir. Önümüzdeki dönem için de çalışıyoruz. Kısa süre içinde bununla ilgili açıklamalarda bulunacağım.

"MEHMET ÖZBEK, MEHMET ÖZBEK'TİR"

Levent Nazifoğlu ve Mehmet Özbek, Yönetim Kurulu üyesi. Mehmet Özbek, Mehmet Özbek'tir. Benim kardeşim olarak bu görevde değil. Onun çok faydalı olduğunu da düşünüyorum.

"Hakan Şükür ve Arif Erdem'i terör örgütü bağlantısı nedeniyle ihraç ettik" ile ilgili etiketler Galatasaray Hakan Şükür Dursun Özbek Arif Erdem ihraç genel kurul canlı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.