Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran o savcı darbe için gelmiş!

Eski Savcı Sadrettin Sarıkaya’nın 2015 yılında Almanya’ya gidip 15 Temmuz’dan kısa bir süre önce yurda döndüğü ortaya çıktı. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya adliyeye getirildi.

''Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptıklarına ilişkin, haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan ve Kayaşehir'de gözaltına alınan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 3 kişi, Çevik Kuvvet'e bağlı araçla Bakırköy Adalet Sarayı'na getirildi.

"Selam Tevhid" soruşturmasında binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 hakim ve savcının yargılandığı Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki davada sanık olarak yer alan 3 kişi SEGBİS sistemiyle ifade verecek.

BİR TÜRLÜ ÇIKAMADI

Savcı Sarıkaya ile ilgili ise ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Sadrettin Sarıkaya’nın 27 Ekim 2015 tarihinde Atatürk Havalimanı’ndan Almanya’ya gittiği, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden kısa bir süre öncede yurda döndüğü belirlendi. Darbe teşebbüsü başarısızlıkla sonuçlanınca da Sarıkaya’nın yurt dışına kaçamayarak uzun süre yakalanmamak için saklandığı tespit edildi.

YARGI MENSUPLARININ KALDIĞI SİTEDE

Meslekten ihraç edilen hakim Dursun Ali Gündoğdu ile yine ihraç edilen savcılar Sadrettin Sarıkaya ve Adnan Çimen’in Başakşehir ve Kayaşehir bölgesinde yargı mensuplarının da kaldığı bir sitede olduğu bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, Çimen’i sokakta, Gündoğdu ve Sarıkaya’yı ise bu apartmanda yakalamıştı.

7 ŞUBAT MİT KRİZİ

Sadrettin Sarıkaya, HSYK’nın 6 Ocak 2011 tarihli kararnamesiyle önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Sarıkaya, Paralel Yapı’nın HSYK’da etkili olduğu dönemde Beşiktaş’taki Özel Yetkili Savcılık’ta görevlendirildi. Bu göreve geldikten kısa bir süre sonra 7 Şubat 2012 günü MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 5 MİT görevlisini ifadeye çağıran Sarıkaya, dönemin Başbakan’ı Erdoğan’ın talimatıyla ifadeye vermeye gitmeyen Fidan dışındaki görevliler hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Ardından Fidan’ın ifadesinin alınması için ise Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na yazı yazılmıştı. Bu girişimiyle devlet krizine neden olan Sarıkaya, önce İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görevlendirilmiş ve geçtiğimiz yıl da Erzurum’a tayin edilmişti.

Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran o savcı darbe için gelmiş! ile ilgili etiketler FETÖ sadrettin sarıkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.