Hakan Bayrakçı'nın Demet Cengiz'e yanıtı "pes" dedirtti

Yasak olmasına karşın uçakta sigara içtiği için geçtiğimiz gün kısa süreli olarak gözaltına alınan ve hakkında Kabahatler Kanunu’ndan işlem yapılan Hakan Bayrakçı ile SuperHaber yazarı Demet Cengiz arasında sert bir polemik yaşandı. Hakan Bayrakçı'nın Demet Cengiz'e verdiği yanıt "Özrü, kabahatinden büyük" dedirtti...

SONAR Araştırma şirketinin sahibi araştırmacı Hakan Bayrakçı, İstanbul-Dalaman uçağında tuvalette sigara yaktığı gerekçesiyle gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurmuştu.

"MUHALİF" OLDUĞU İÇİN GÖZALTINA ALINDIĞINI SAVUNDU

Bayrakçı, paylaşımında “Tuvalette bir sigara yaktım ve daha ilk nefeste nerede olduğumu hatırlayıp attım. Sonra bir hostes suçumu yüzüme okudu ve inince uçağın kapısı açıldığında 2 polis tam bir suçlu muamelesi ile beni gözaltına aldı” diye yazmıştı.

Gözaltını “Fikirlerinden hoşlanmayan işgüzar pilot ve hostes” diye tanımlayan Bayrakçı, gelen tepkiler üzerine bu paylaşımını sildi.

Hakan Bayrakçı'nın Demet Cengiz'e yanıtı "pes" dedirtti

KABAHATLER KANUNU KAPSAMINDA İŞLEM YAPILDI

Bayrakçı’ya, uçağın Dalaman’a inişi sonrası polis tarafından Kabahatler Kanunu’na göre 124 TL para cezası uygulandığı öğrenildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilecek idari para cezaları hakkındaki yönetmeliğe göre, uçakta sigara içen yolcuya, “Kural tanımaz yolcu” olarak tanımlanması durumunda ayrıca 1717 TL para cezası da uygulanıyor. 

DEMET CENGİZ'İN YAZISINA ORANTISIZ TEPKİ!

Yaşanan bu olayı, bugün SuperHaber'deki köşesine taşıyan ünlü gazeteci Demet Cengiz ise, Bayrakçı'yı eleştirerek, "Sen hem kalk uçak tuvaletinde sigara iç hem de ona buna kusur bul! Yakışmadı." ifadelerini kullandı.

Demet Cengiz, söz konusu kural tanımazlığın sebebinin "cehalet, saygısızlık ve kibir" olduğunu vurguladı.

 

HAKAN BAYRAKÇI'DAN DEMET CENGİZ'E YANIT

SuperHaber yazarının bu sözlerine sosyal medya üzerinden yanıt veren Hakan Bayrakçı şu ifadeleri kullandı:

"Demet Cengiz’in benimle ilgili yazdığı kaba ve kasıtlı yazıya bu kadar zaman ayırmış olmasına üzüldüm.

Üstelik yanlış bir yargıyla. Zira o olay ne zaman olsa aynı tepkiyi veririm.

Çünkü,

1. Yanlışlıkla yaktığım ve attığım, sigaranın sadece ucunun yanmasından belli.

2. Uçağın kapısında iki resmî polisin karşılamasının makul izahı olamaz.

3. O muamele bana yapıldığı için tepkimi kibir olarak algılamış. Hayır! O suçlu muamelesi kime yapılsa aynı tepkiyi verirdim.

4. Ayrıca yasanın o hali önce sözlü olarak uyarılmayı öngörüyor. Ben uyarmadılar."

Hakan Bayrakçı'nın Demet Cengiz'e yanıtı "pes" dedirtti - Resim : 2

HATASINI KABUL ETMEMEKTE ISRARCI

Demet Cengiz bu mesaja, "Tamam hatalıyım ama polisin gözaltına alması aşırıydı" deseniz yine size hak vereceğim ama o iki açıklamanızla size hak veremiyorum. Maksadım da sizi üzmek değil emin olun. İyi günler. İyi bayramlar." karşılığını verirken, Hakan Bayrakçı bu kez de hıncını meslektaşı Faruk Acar'dan çıkardı.

AK Parti'nin seçim kampanyasında görev alan Acar'ı konuyla hiçbir ilgisi olmamasına karşın yaşadığı olaya dahil etmeye çabalayan Bayrakçı, bir takipçisinden gelen şu mesajı Twitter hesabında paylaştı;

"Faruk Acar efendi olsaydın , sonuna kadar sigaranı içerdin. Hatta uyaran görevli de derhal işinden olurdu. Ve yolcuya saygısızlık olarak kayıtlara geçerdi.
Maalesef durum bu Sayın Bayrakçı. Üzülmeyin." / SuperHaber

Hakan Bayrakçı'nın Demet Cengiz'e yanıtı "pes" dedirtti - Resim : 3

Hakan Bayrakçı'nın Demet Cengiz'e yanıtı "pes" dedirtti ile ilgili etiketler Demet Cengiz sigara uçak hakan bayrakçı faruk acar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.