Hakan Atilla davasında jüri kararını açıkladı...

Noel ve yeni yıl tatili sonrasında bugün bir araya gelen jüri, Hakan Atilla konusunda kararını açıkladı.

Reuters'ın son dakika şeklinde geçtiği haberde, jüri üyelerinin hakime, "Bazı suçlar konusunda anlaşsak bazılarında anlaşmasak ne yapmalıyız" diye sorduğu belirtildi.

EŞİ İLK KEZ KATILDI, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Duruşma salonuna getirilen eşini ilk sıradan izleyen Gülçin Atilla, ayağa kalkarak eşini iki yanağından öperek sarıldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Sivil kıyafetlerle kelepçesiz halde salona alınan Hakan Atilla ise eşine gülümseyerek karşılık verdikten sonra avukatlarının yanına oturdu.

JÜRİ KARARINI VERDİ

Atilla, kara para aklama suçlamasından suçsuz bulundu. Atilla'ya atfedilen suçlar arasında ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklamak ve kara para aklama suçuna iştirak etmek bulunuyordu. Karar açıklandığında Atilla’nın eşi gözyaşlarına boğuldu.

CEZA DURUŞMASI 11 NİSAN'DA YAPILACAK

12 jüri üyesi tarafından her bir suçlamayla ilgili ayrı ayrı oy birliğiyle alınan kararın ardından Yargıç Richard Berman'ın 11 Nisan'da duruşma yaparak Atilla'nın alacağı cezaya karar vereceği bildirildi.

Hakan Atilla davasında jüri kararını açıkladı... ile ilgili etiketler Hakan Atilla ABD dava jüri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.