Haiti'de kaçırılan 8 Türk'ün isimleri belli oldu

Haiti'de önceki gün bölgenin en köklü ve şiddet yanlısı çetesi olarak bilinen 400 Mawoza grubu, 8 Türk'ün de aralarında bulunduğu 17 kişiyi kaçırmıştı. Kaçırılan 8 Türk vatandaşının isimleri belli oldu. Öte yandan olayla ilgili güvenlik güçleri çalışma başlatırken, Santo Domingo Büyükelçiliği'nin Türk vatandaşlarının kurtarılması amacıyla harekete geçtiği ve Dominik Cumhuriyeti ile Haitili makamlarla temas halinde olduğu öğrenildi.

Haiti'de, Dominik Cumhuriyeti'nden otobüsle Haiti'ye geçen ve aralarında 8 Türk vatandaşının da bulunduğu 17 kişi önceki gün Port-au-Prince yakınlarında silahlı bir grup tarafından Otobüsleri durdurularak kaçırıldı.

Türkleri kaçıran silahlı çetenin bölgenin en köklü ve şiddet yanlısı çetesi olan 400 Mawozo isimli çete olduğu belirtilirken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, grubun fidye için kaçırılabilmiş olabileceğini belirtti.

Fidye için kaçırıldıkları iddia edilen Türklerin; Onur Elif, Semiih Kont, Sewa Kılıç, Beyer Dorgan, Bedia Ayden, İbrahim Korkmaz, Mesut Candan ve Ramazan Torun olduğu açıklandı.

Kaçırılan gruptaki diğer isimler ise şöyle: Presan Christopher, Murat Pierre André, Nelson Ketia, Jeune Abraham, Luis Mendes, Juin Bleck Leandro, Pierre Mackeny ve Yveca Juvensta Sylvestre.

Kaçırmayla ilgili olarak güvenlik güçleri çalışma başlatırken, Santo Domingo Büyükelçiliği'nin Türk vatandaşlarının kurtarılması amacıyla harekete geçtiği ve Dominik Cumhuriyeti ile Haitili makamlarla temas halinde olduğu öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan, Çavuşoğlu ve Geneus görüşmesine ilişkin yapılan yazılı açıklamada "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Haiti Dışişleri Bakanı Jean Victor Geneus ile Haiti'de Türk vatandaşlarının da bulunduğu bir yolcu otobüsünün kaçırılmasına ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir" denildi.

Haiti'de kaçırılan 8 Türk'ün isimleri belli oldu ile ilgili etiketler haiti kaçırılan türkler isimler 400 mawozo
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.