Hain girişimi diğer darbelerden ayıran özellik ne ?

Profesör Doktor Adem Sözüer katıldığı televizyon programında 15 Temmuz darbe girişiminin hukuki süreciyle ilgili önemli bilgiler verdi.

24 Tv'de Belkıs Kılıçkaya'nın konuğu olan Sözüer 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'de daha önce gerçekleşen darbelerden farklı olduğunu ifade etti.

Sözüer şu şekilde konuştu...

''15 Temmuz'u gerçekleştirenler hem anayasayı ihlal suçundan dolayı, yani devlete millete karşı bir suçtur bu yargılanıyorlar. Bunun yanı sıra da bir çok insanımızı öldürdüler, yaraladılar, kamu mallarına zarar verdiler, bu suçlardan dolayı da hepsinden ayrı ayrı cezalandırılacaktır.''

''Meclis'i bombalayan kişi aslında burada birilerinin olduğunu ve ölebileceğini öngörmektedir. Aslında bu kişilere karşı öldürmeye teşebbüs vardır.''

15 TEMMUZ'U DİĞER DARBELERDEN AYIRAN ÖZELLİK

''Bu darbeyi Türkiye'deki diğer darbelerden ayıran en önemli özelliklerinden birisi şu.

27 Mayıs'ta askeri hiyerarşinin dışında fakat asker kişilerin düşündüğü, planladığı icra ettiği bir darbe suçu sözkonusuydu. 12 mart muhtırası da yine askeri kesim tarfından olmuştur. 12 Eylül de yine askerler tarafından fakat emir komuta zincirine bağlı olarak yapılmıştır.

15 Temmuzda olan ise heprsinden daha farklı. Evet askerler var ama askerlerin yanında planlayıcılar uygulayıcılar bakımdan siviller de var. Canavarca his saikiyle işlenen suçun vahametini arttırıyor.

15 TEMMUZ'DA MİLLETİN GELECEĞİNE KARŞI SUÇ İŞLENMİŞTİR

''Buna askeri darbe dememek lazım Her suç işlenirken öncelikle bir düşünce safhası vardır. Sonra bu düşünceye yönelik bir planlama yapılır. Daha sonra suç işlenmeye başlanır.

Burada da aynı şekilde. Bu iş düşünülüyor, planlanıyor ve icra ediliyor. Bu süreç içerisinde aslında asker dediğimiz kişilerin, aslında belli bir örgüte bağlı olarak hareket eden kişilerin ötesinde bu işi azmettiren ve planlayanlar var. ''

Hain girişimi diğer darbelerden ayıran özellik ne ? ile ilgili etiketler adem sözüer
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.