Hafter'in sözcüsünden kan donduran sözler!

Önce Rusya'da, sonra da Almanya'da barış ve ateşkes için yapılan bütün çabalara rağmen Libya'da Hafter'e bağlı güçlerin saldırıları bitmiyor. Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan Halife Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Ahmed el-Mismari, Misrati kenti yakınlarında gerçekleştirdikleri saldırıyı "savunma amaçlıydı" sözleri ile savundu. Mismari'nin sonraki sözleri ise kan dondurdu. Mismari, "Libya'daki sorunun çözümü siyasetle değil ancak silah yoluyladır" dedi.

Halife Hafter'in liderlik ettiği Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grubun sözcüsü Ahmed el-Mismari, yaptığı açıklamada, Berlin'de yapılan ateşkes çağrılarına rağmen Misrata'nın güneydoğusundaki Ebu Kıreyn bölgesine düzenledikleri saldırıyı savundu.

Mismari, Ebu Kıreyn'deki saldıyı burada yaşanan askeri hareketliliğe karşı önleyici bir operasyon olduğu iddiası ile savundu.

Mismari, Libya krizine yönelik uluslararası girişimlere de değinerek, "Libya'daki sorunun çözümü siyasetle değil ancak silah yoluyladır" ifadesini kullandı.

Hafter'in sözcüsünden kan donduran sözler!

TARAFLARIN CENEVRE'DE TOPLANMASI BEKLENİYOR

Berlin Konferansı sonuç bildirgesine göre, Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi olan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Hafter tarafına ait beşer temsilcinin bu hafta Cenevre'de, BM himayesinde buluşması bekleniyor.

Hafter'in sözcüsünden kan donduran sözler! - Resim : 2

HAFTER GÜÇLERİ SALDIRI BAŞLATTI

Hafter güçleri, bu toplantı öncesinde, ateşkesi ihlal ederek başta başkent Trablus olmak üzere UMH kontrolündeki bölgelere saldırılarını artırdı. Başkentte dün ve bugün belirli aralıklarla farklı şiddette çatışma ve patlama sesleri duyuldu.

İsyancı grupların dün başkentin dünyaya açılan tek kapısı Mitiga Havalimanı'na yönelik grad füzeleri ve havanla düzenledikleri saldırılarda, yerleşim yerleri ve bir hastane vurulmuştu. Saldırıda Fas uyruklu 1 sivil hayatını kaybetmiş, 5'i de yaralanmıştı.

Uluslararası meşruiyete sahip UMH'ye bağlı güçlerin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, Hafter'e bağlı milislerin Berlin'de yapılan ateşkes çağrısına rağmen Misrata'nın yaklaşık 140 kilometre güneydoğusunda yer alan Ebu Kıreyn bölgesine yoğun saldırılar düzenlediğini de duyurmuştu. 

UMH güçlerinin püskürtmesi sonucunda Hafter güçleri çekilmek zorunda kalmış, Hafter'e ait etkisiz hale getirilen silahlı araçlar ve mühimmat, UMHye ait sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşılmıştı.

Ayrıca, UMH güçleri, bu noktada 5’i Sudanlı paralı asker olmak üzere 8 Hafter milisini esir aldıklarını açıklamıştı.

Hafter'in sözcüsünden kan donduran sözler! ile ilgili etiketler Libya Halife Hafter umh
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.