Hafter kaçacak ülke arıyor

Libya'da bozguna uğradıktan sonra ne yapacağını şaşıran ve kaçmak için kendine ülke arayan Hafter'in kaçış planları ortaya çıkmaya başladı. Darbeci general kendine kaçacak delik arıyor.

Libya Ulusal Mutabakat Hükumeti’nin (UMH) Trablus, Tarhuna, bin Velid ve Mistira gibi stratejik yerlerde kontrolü sağlamasının ardından uykuları kaçan Hafter’in ülkeden kaçış planları yaptığı bildiriliyor. Mısır’a kaçtığı yönünde haberlere gündeme gelen Hafter, medyada çıkan haberler üzerine çarşamba günü Kahire’den apar topar Bingazi şehrine geçerek Almanya'nın Libya Büyükelçisi Oliver Owcza ile görüştü.

Görüşme, sosyal medyada da servis edilirken Hafter’in bu adımla "Kaçmadım, Libya’dayım" mesajı verdiğine işaret ediliyor. Ancak, Hafter’in sonunun yaklaştığına, Libya’dan kaçmak için hazırlıklara başladığına ve başta bölge ülkeler olmak üzere birçok ülkeye kaçabileceğine dikkat çekiliyor.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Hafter’in kaçabileceği ülkelerin başında Mısır geliyor. Kendisi gibi darbeci olan Sisi ile yakın ilişkileri olduğu bilinen Hafter’in ilk tercihinin Mısır olacağına işaret ediliyor. Mısır’ın yanı sıra kendisini askerî ve ekonomik olarak destekleyen Birleşik Arap Emîrliklerine veya Suudi Arabistan'a da kaçabileceği tahmin ediliyor.

Hafter kaçacak ülke arıyor ile ilgili etiketler Libya Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.