Hafta sonu alkol satışı yasak mı? Tekel bayileri kapalı mı?

Hafta sonu alkol satışı yasak mı? Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı hafta sonunda bakkal ve marketlerde alkol satışı da yasak olacak. Alkol satışı yasağı sonrasında vatandaşlar tekel bayileri kapalı mı olacak sorusuna cevap aramaya başladı.

Türkiye, hafta sonunda 11-12 Aralık 2020 tarihlerinde alkol yasağı ile karşı karşıya olacak. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda hafta sonunda alkol satışı yasağının olacağı ifade edildi. Bu süreç zarfı içerisinde Tekel bayileri ile birlikte bakkal ve marketlerde alkol satılamayacak.

Alkol yasağı, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında saat 10.00-17.00 saatleri arasında bakkal ve marketlerin açık olmasına rağmen tekel bayilerin kapalı olması nedeni ile haksız rekabete neden olacağı gerekçesiyle uygulanmış olacak.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonunda, bakkal, market ve kuruyemişçi gibi işletmeler saat 10.00 ile 17.00 arasında hizmet verebiliyor. Alkol satışının yapıldığı tekel bayileri ise yasak boyunca kapalı olmak zorunda.

Bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağında alkol satışı yapılan marketler de yasak kapsamında olacak ve marketlerden alkol satılmayacak.

Hafta sonu alkol satışı yasak mı? Tekel bayileri kapalı mı? ile ilgili etiketler alkol hafta sonu yasak tekel bayi
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.