Hafız Abdullah Nazırlı kimdir? Elazığlı din alimi Hafız Abdullah kaç yaşında, neden vefat etti?

Hafız Abdullah Nazırlı Hakk'a yürüdü. 101 yaşındaki Elazığlı kanaat önderi bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ziyaret ettiği Hafız Abdullah, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda İmam, vaiz ve Kur'an öğreticiliği yaptı. Peki, Hafız Abdullah kimdir?

Hafız Abdullah Nazırlı vefat etti. Elazığ'ın kanaat önderlerinden olan ve birçok talebe yetiştiren Hafız Abdullah Nazırlı, organ yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.

Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Organ yetmezliği nedeniyle vefat eden Elazığ'ın önemli din adamı Hafız Abdullah Nazırlı, yetiştirdiği birçok öğrencisi ile birlikte İslam davasına hizmet etmişti.

HAFIZ ABDULLAH NAZIRLI KİMDİR?

Hafız Abdullah Nazırlı 1920 yılında Elazığ'ın Hoş köyünde dünyaya geldi. Babası Diyarbakır'ın Hani ilçesinde İmam-zadeler 'den Sufi Abdulfettah Efendinin oğlu Hacı Ali Efendi, annesi Elazığ'ın Hoş köyünden Çuvalcı-zadeler 'den İbrahim Efendi'nin kızı Hatice Hanım'dır. Babası tarafından soy kütüğü Battal Gazi'ye dayanmasından Osmanlı padişahları tarafından dedelerine çeşitli zamanlarda taltif ve himaye edilmelerini emreden beratlar verilmiştir.

Hafız Abdullah Nazırlı kimdir? Elazığlı din alimi Hafız Abdullah kaç yaşında, neden vefat etti?

Bunlardan sadece on tanesi Hafız Abdullah tarafından koruma altına alınabilmiştir. Hafız Abdullah Nazırlı'nın çocukluğu ve gençliği Hani ilçesinde geçer. Burada babası Ali Efendi'den Kur'an-ı Kerim öğrenir ve hafızlığa başlar. 12 yaşında iken hafızlığını tamamlar ve babası tarafından Elazığ'a getirilir. Hafız Abdullah Nazırlı bütün ömrünü Kur'an eğitim ve öğretimine adamıştır. 30 yıl resmi ve 30 yıl fahri olarak Diyanet'e hizmet etmiş, 1000 civarında hafız yetiştirmiş ve 5000 civarında insana Kur' an-ı Kerim' i öğretmiştir.

Hafız Abdullah Nazırlı kimdir? Elazığlı din alimi Hafız Abdullah kaç yaşında, neden vefat etti? ile ilgili etiketler İslam hafız abullah nazırlı kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.