Hadi 4 Ocak ipucu! Kas gelişimine yardımcı olacak gıdalar nelerdir? Hadi 20:30 ipucu! 4 ocak 2019

Hadi 4 Ocak ipucu! Hadi yüzbinlerce kullanıcısına para ödülü dağıtmaya devam ediyor. Hadi’nin bugün yapılacak yarışması İçim Fit süt katkılarıyla sahne alacak.Spor gecesinin para ödülü 20 bin TL olarak belirlendi. Spor yapanlara yönelik sorulan soru da düzenli spor yapan birinin kas gelişimine yardımcı olacak gıdalar nelerdir sorusuna cevap aranıyor.Peki Hadi 4 Ocak ipucu! Kas gelişimine yardımcı olacak gıdalar nelerdir? Hadi 20:30 ipucu! 4 ocak 2019 Merak edilen detaylar haberimizde...

Hadi 4 Ocak ipucu! Turkcell'in sevilen yarışma uygulaması Hadi yüzbinlerce kullanıcısına para ödülü dağıtmaya devam ediyor.Spor gecesi ile 20:30'da yayınlanmaya başlayacak yarışmanın bugün sponsoru İçim Fit Süt tarafından gerçekleştiriliyor.Günün sorusu düzenli spor yapan birinin kas gelişimine yardımcı olacak gıdalar nelerdir sorusuna cevap aranıyor.Peki Hadi 4 Ocak ipucu! Kas gelişimine yardımcı olacak gıdalar nelerdir? Hadi 20:30 ipucu! 4 ocak 2019 Merak edilen detaylar haberimizde...

Hadi 4 Ocak ipucu! Kas gelişimine yardımcı olacak gıdalar nelerdir? Hadi 20:30 ipucu! 4 ocak 2019

HADİ İPUCU SORUSU (4 OCAK 2019)

Soru: Spor yapan kişilerin kas gelişimine yardımcı olan gıdalar hangileri?

Cevap: PROTEİNLİ GIDALAR

Eleq ipucu sorusu: Avrupa şampiyonu ilk Türk boksör kimdir? 4 Ocak 2019
Düzenli spor yapan kişilerin kas gelişimine yardımcı olan en önemli gıdalar proteinli besinlerdir. Protein, et, süt, balık, tavuk gibi hayvan ürünlerinde bolca bulunmaktadır.

Proteinler, amino asitlerin zincir halinde birbirlerine bağlanması sonucu oluşan büyük organik bileşiklerdir. Proteinler, açlık anında en son tüketilirler. Kimyasal sindirimleri midede başlar.

Proteinler, amino asitlerin yapıtaşlarından oluşan polimerlerdir. Her proteinin kendisine has özelliklerinin olmasını sağlayan özel amino asit dizilimleri vardır. Proteinlerin işlevlerinin çoğu, kendisini oluşturan amino asitlerin özelliklerinin tayin edilmesiyle anlaşılabilir. İnsandan virüse proteinlerin oluşumunda en çok kullanılan 20 çeşit amino asit vardır.

Bu zincirde bir amino asitin karboksil grubunun bir diğerinin amino grubuna bağlanmasıyla oluşan bağ peptit bağı olarak adlandırılır. Her proteindeki amino asit dizisinin sırası bir gen tarafından tanımlanır ve genetik kod ile kodlanmıştır. Genetik kod 22 "standart" amino asit tanımlasa da proteinlerdeki amino asitler çevrim sonrası değişimle kimyasal olarak değişikliğe uğrar. Bu değişimler ya proteinin işlev görmeye başlamasından önce gerçekleşir ya da kontrol mekanizmalarının parçası olarak, proteinin işlevini değiştirmek için olur. Proteinler belli işlevleri yerine getirmek için beraberce de çalışabilirler ve bazıları bir araya gelip kararlı kompleksler oluşturabilir.

Polisakkaritler, nükleik asitler ve yağlar gibi biyolojik makromoleküllere benzer şekilde, proteinler de canlı organizmaların temel bileşenlerindendir ve hücrelerin içindeki her süreçte yer alırlar. Çoğu protein, biyokimyasal tepkimelerde katalizör işlevi olan enzimlerdir ve metabolizma için yaşamsal bir role sahiptir. Başka proteinlerin ise yapısal veya mekanik işlevleri vardır: örneğin hücre iskeletindeki proteinler, hücrenin şeklini koruması için bir iskele görevi yaparlar. Proteinler hücre haberleşmesi, bağışıklık yanıtı, hücre tutunması ve hücre bölünme döngüsünde yer alır.

Protein, beslenmemizin önemli bir parçasıdır. Hayvanlar her amino asiti sentezleyemediklerinden, temel (esansiyel) aminoasitleri gıda yoluyla almak zorundadırlar. Sindirimde hayvanlar yedikleri proteini serbest amino asitlere parçalayıp bunlarla yeni proteinler sentezler.

"Protein" sözcüğünün kaynağı, Yunanca'nın "birincil öneme sahip" anlamını taşıyan πρώτα (prota) sözcüğüdür. Bu isim, proteinleri 1838'de ilk tanımlayan Jöns Jakob Berzelius tarafından verilmiştir. 1926'da James B. Sumner'in üreaz enziminin bir protein olduğunu göstermesine kadar, proteinlerin canlılar için ne derece önemli olduğu tam anlaşılmamıştır. Yapısı çözülen ilk proteinler arasında insülin ve miyoglobin bulunur ki, insülin için Sir Frederick Sanger 1958'de, miyoglobin için de Max Perutz ve Sir John Cowdery Kendrew 1962'de Nobel Kimya Ödülü kazanmıştır. Her iki protein de kırınım analizi ile üç boyutlu yapıları çözümlenen ilk proteinlerdendir.

 Hadi Nedir?

Hadi bilgi yarışması Türkiye'nin ilk canlı, sunuculu ve para ödüllü bilgi yarışması. Hadi en çok aranan ve indirilen programlar arasında yerini aldı.

hadi ile ilgili görsel sonucu

Günde İki Kez Canlı Yayınlanan Yarışma; On İki Soruyu Doğru Cevaplayan Herkese Gerçek Para Ödülü Vadediyor. Binlerce kişinin aynı anda canlı oynadığı yarışmanın sunuculuk koltuğundaysa başarılı oyuncu Müge Boz oturuyor.

Hadi, 17 Haziran günü ise yeni bir rekora imza attı; 50 bin kişi aynı anda 6.000 TL ödül için yarıştı. Canlı yayında, aynı anda 12 soruyu çözmek için heyecanlı bir yarışa giren oyunculardan yedisi, 6.000 TL’lik ödülü paylaştı.

 HADİ OYUNU HAKKINDA DETAYLAR

AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

 Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; “cepteki televizyon” teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

.

 

Hadi 4 Ocak ipucu! Kas gelişimine yardımcı olacak gıdalar nelerdir? Hadi 20:30 ipucu! 4 ocak 2019 ile ilgili etiketler Hadi uygulaması
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.