Hacıyev: Utanç verici bir adım

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Fransa Senatosu'nda alınan skandal karara sert tepki gösterdi. Fransa'nın bölgedeki çatışmayı yeniden körüklemeye çalıştığını belirten Hacıyev ''Bu kararın kabul edilmesini Fransa politikası ve  parlamentosu için çok utanç verici bir adım olarak görüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Fransa Parlamentosu, yeni bir skandala imza attı. Parlamentoda sözde 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin' tanınmasına ilişkin tasarı kabul edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, söz konusu karara sert tepki göstererek şu ifadeleri kullandı;

FRANSA ERMENİSTAN'I KINAMAKTAN ÇEKİNİYOR

"Türkiye ve Azerbaycan'ın yurtdışından savaşmak için paralı teröristler getirdiği iddiaları asılsızdır. Ermenistan silahlı kuvvetleri saflarında Fransa vatandaşı olan paralı askerlerin savaşmasıyla ilgili İlgili kanıtlar ilgili kurumlarımız tarafından Fransa'ya sunulmuştur.

Bu kararı, Fransa'da büyüyen İslamofobinin açık bir örneği olarak görüyoruz. Fransa'da aşırı laiklik ve basın özgürlüğü kisvesi altında İslam'a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve baskılar, bize bir zamanlar ülkede hüküm sürmüş ve bugüne de devam eden anti-semitizmi hatırlatıyor.

Fransız Senatosu, bilinçli bir şekilde savaşın devam ettiği 44 gün boyunca ihtilaf bölgesine yakın ve uzak mesafede bulunan sivillere, kamu binalarına, enerji ve ulaşım altyapısına yönelik Ermeni askeri provokasyonlarını kınamaktan çekiniyor, çok sayıda sivili öldürülmüş, köyleri, kasabaları ve şehirleri füzelerle ateş altına alınan Azerbaycan'ı vicdansızca suçluyor.
Ermeni yanlısı Fransa siyasi çevreleri, Azerbaycan'ın kendi topraklarında yabancı işgalci askeri güçlere karşı bir savaş yürüttüğünü ve bu toprakların Azerbaycan'ın uluslararası hukukta tanınan egemen toprakları olduğunu anlamalıdır. Hiçbir güç Azerbaycan'ı bu yüzden suçlayamaz ve Azerbaycan birliklerinin bu topraklardan çıkarılmasını talep edemez.

FRANSA ÇATIŞMAYI YENİDEN KÖRÜKLEMEYE ÇALIŞIYOR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı ve Ermenistan Başbakanı tarafından 10 Kasım 2020'de imzalanan ortak anlaşma ile Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki askeri gerilime son verilmiş ve bölgede barışın tesisi için pratik çalışmalara başlanmıştır. Maalesef AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarından biri olan Fransa, paradoksal olsa da bu anlaşmayı bozmaya ve çatışmayı yeniden körüklemeye çalışıyor. Fransa'nın son zamanlarda bir dizi uluslararası kuruluşta ülkemize yönelik ikiyüzlü politika yürütmesi, Azerbaycan tarafında ciddi rahatsızlığa yol açmış ve sorular gündeme getirmiştir.

Fransız Senatosu adalet ve uluslararası hukuk konusunda bu kadar 'endişeli' ise, o zaman sömürgeciliğin son örneklerinden biri olan Mayot Adası konusunu BM Genel Kurulu ve Bağlantısızlar Hareketi kararlarına uygun olarak ele alması daha mantıklı olacaktır.
 
Bu kararın kabul edilmesini Fransa politikası ve  parlamentosu için çok utanç verici bir adım olarak görüyoruz. Fransız hükümeti, bu tür provokatif adımların kabul edilemezliğine ilişkin resmi tutumunu belirtmeli ve kararı kınayan bir bildiri yayınlayarak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne desteğini ifade etmelidir.

Hacıyev: Utanç verici bir adım ile ilgili etiketler Azerbaycan Fransa Hikmet Hacıyev
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.