Hacı Yakışıklı'nın ''Devlet Opera ve Balesi'ne karşıyım'' sözleri tepki çekti!

TV100 yazarı Hacı Yakışıklı'nın köşe yazısında yer alan Devlet Opera ve Balesi ile ilgili sözleri tepki çekti. Balenin Türk kültüründe yer almadığını söyleyen Yakışıklı, ''Bizim kültürümüzde olmayan bir şeyi koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti niye sahipleniyor?'' dedi.

TV100.com yazarı Hacı Yakışıklı'nın "Devlet Opera ve Balesi mi olur?" başlıklı yazısında yer alan ifadeler tepki çekti. Bale'nin Türk kültüründe yer almadığını söyleyen Hacı Yakışıklı, köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

''GÖKTÜRKLER'DE BALE Mİ VARDI?''

“Ben “Bale” isimli etkinliği sevmiyorum.

“Çocuklarınızı baleye göndermeyin” diyebilirim, gidilmemesini tavsiye edebilirim. Ama ötesine geçemem; gidenlere “hakaret” edemem, onları “ilkel, çağdışı” diye yaftalayamam!

Yalnız ben “Devlet Opera ve Balesi” diye bir şeyin olmasına karşı çıkarım. Bizim kültürümüzde olmayan bir şeyi koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti niye sahipleniyor?

Göktürkler’de bale mi vardı? Balçiçek Hatun, Gökçe Kız, Bilge Kağan, Kültigin bale mi yapıyordu?”

Hacı Yakışıklı'nın ''Devlet Opera ve Balesi'ne karşıyım'' sözleri tepki çekti! ile ilgili etiketler sanat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.