Hacı Murat Dinçer yazdı: Sosyal medya terörü

Terör ve güvenlik uzmanı Hacı Murat Dinçer, SuperHaber için kaleme aldığı yazısında, FETÖ’nün sosyal medya üzeriden ciddi sayıda insanı manipüle ettiğine değindi. Dinçer, "Kişileri bulup yargı önüne çıkarmak etkili ve caydırıcıdır ki bunu ilgili birimlerimiz dünyadaki eşitlerine örnek olacak şekilde yapmaktadır " ifadelerini kullandı. İşte Dinçer'in o yazısı...

 Terörizmde şiddet bir amaç değil araçtır. Terör örgütleri; kitleleri yıldırmak, korkutmak, istismar etmek, sosyal hayatı yaşanmaz kılmak için şiddetin her türlüsünü kullanır. Dünya terör tarihinde örgütlerin kullandığı şiddet araçları teknolojiyle birlikte değişim göstermiştir. Hassan Sabbah’ın suikastçıları yüzyıllar evvel zehirli ok, bıçak, balta kullanırken günümüzde El Kaide uçak ile terör eylemi gerçekleştirecek kabiliyete erişmiştir.

Her şiddet olayında olduğu gibi eylemin hem hedef hem de gerçekleştiren açısından bir maliyeti vardır. Bu maliyet kimi zaman para kimi zaman insan hayatı kimi zaman da toplumsal travma olarak kendini gösterir. Ancak değişmeyen tek şey amaca götüren şiddet ve şiddet araçlarıdır.

Ülkemiz son on yıllık dilimde terör örgütlerinin kullandığı değişik bir şiddet aracıyla karşı karşıya kalmaktadır. Klasik metotların dışında sıradan bir insanın canlı bombaya dönüşebildiği bir alan olan Sosyal medyadan açıkça bahsetmek için geç bile kaldık. Bir bıçağı ekmek kesmek için de kullanabilirsiniz insan kesmek için de amaç ile eylem arasındaki bu paradoks hayallerinizle sınırlıdır. Sosyal medya tam olarak bu tanıma uyan ironi içinde hayatlarımıza girmiş durumda.

Sosyal medyayı etkili kullanan FETÖ’NÜN beyinlere attığı bombanın haddi hesabı yok; bunu en son Elazığ ve Malatya depreminde toplumca yaşadık. FETÖ’YE ait sosyal medya hesaplarının ortaya attığı birkaç manipülatif konunun FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmayan entel lümpen muhalif geçinenlerce işlenip örgütün ekmeğine yağ sürerek toplumun kuşkuya düşürüldüğünü gördük. Kendi insanına hainliği bu kadar üst seviyeye taşımış bir terör örgütü bulmak oldukça zordur. Doğal bir afet üzerinden yiten giden canlara üzülmeye fırsat bulamadan kanayan yaralarımıza tuz basan Pensilvanya sümüklüsünün katalog çocukları anında Sosyal Medya üzerinden saldırmaya başladı. Ülkece yekvücut olmuş depremzedelere nefes olmaya çalışırken enerjimizin bir kısmını bu şakirtlere ayırmak zorunda kaldık. Yarın için bugün yaşananlar bir örnek ve önlem nirengisi olması en büyük temennidir. Hata rahmani hatada ısrar şeytanidir.

Yarının sıkıntıları bir yana dursun bugün dahi FETÖ’NÜN sosyal medya üzeriden ciddi sayıda insanı manipüle edebiliyor olması üzerinde durulması gereken diğer bir tehlikedir. Kişileri bulup yargı önüne çıkarmak etkili ve caydırıcıdır ki bunu ilgili birimlerimiz dünyadaki eşitlerine örnek olacak şekilde yapmaktadır öte yandan sosyal medya üzerinden anlık müdahalelere karşılık verecek kaygısı Milli, parti borazanlığı yapmayan kabiliyetlere de ihtiyacımızın olduğu diğer bir gerçektir.

Muhalif olmayla hain olmanın birbirine karıştığı bu günlerde kafaları duru tutmanın tek yolu kişilerin söylediklerine değil yaptıklarına bakmaktır. Aslında formül çok basit: Vatan, Millet, Devlet ve Bayrak değerleri üzerinden söylem geliştiremeyen her kim olursa olsun BİZDEN DEĞİLDİR.   

Hacı Murat Dinçer yazdı: Sosyal medya terörü ile ilgili etiketler FETÖ Sosyal Medya Hacı Murat Dİnçer deprem
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.