Hacı adaylarını sevindiren haber geldi! Hac kuralarının çekileceği tarih belli oldu!

2023 yılında hacca gitmek isteyen binlerce kişi için kura çekim tarihleri belli oldu. 83 bin 430 kişinin bu yıl hacca gideceği ifade ediliyor. O kişiler ise doğrudan gitme hakkı elde edecek…

Pandemi dönemiyle beraber hac ve umre ziyaretleri de kısıtlanmıştı. Bu kapsamda uzun süredir Türkiye’de binlerce kişi kutsal toprakları ziyaret etmek için gün sayıyor. Hac görevini yerine getirmek için ilk defa kayıt yaptıracak veya katılarını güncelleyecek adayların başvuru işlemleri kısa süre önce sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl e – Devlet üzerinden yapılan ön kayıt başvuruları ciddi bir talep gördü. Yaşanan bu talep sonrası ön başvurular 31 Ocak tarihine kadar uzatılmıştı. Kayıt sürecinin sona ermesinin ardından şimdi gözler kura çekimlerine çevrilmiş durumda.

2023 HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hacı adaylarını sevindiren haber geldi! Hac kuralarının çekileceği tarih belli oldu!

31 Ocak tarihine kadar uzatılan hac ön kayıt işlemleri sona erdi. Kısa süre içinde binlerce hacı adayı başvurularını yaptılar. Hac ibadetini yerine getirmek isteyen adaylar 15 Şubat’ta katsayıya dayanan kura sistemi ile belirlenecek. Kura çekiminde katsayısı ise başvuru yapılan yıl süresinin iki ile çarpılmasıyla belirleniyor.

2023 yılında başvuran kişiler 1, 2 sene evvel başvurunlar 4, 3 sene önce başvuranlar ise 9 defa kuraya dahil olacaklar. Kura çekiminin tamamlanmasının ardından bu yıl 65 yaş ve üzeri dahil olmak üzere 83 bin 430 hacı adayı Türkiye’den kutsal topraklara doğru yola çıkacak.

BU KİŞİLER DOĞRUDAN GİDEBİLECEK!

2020 yılında yapılan kura çekiminde ismi çıkmasına rağmen Covid – 19 salgını nedeniyle ve 65 yaş üstü kısıtlamasına bağlı olarak hacca gidemeyenler, kuraya katılmaksızın doğrudan hacca gidebilecekler. Pandemi süreci sonrasında uzun bir süre hacca gitmek isteyenler kura çekimlerini bekliyordu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılı için kutsal topraklara gidecek hacı adayları, ilk defa müracaat eden ve kurada ismi çıkmayan birini yanlarına almak isterse kazanılan haklarını kaybedecek ve tekrardan kuraya girmek zorunda kalacak. Kura çekimi ise 15 Şubat’ta yapılacak.

Hacı adaylarını sevindiren haber geldi! Hac kuralarının çekileceği tarih belli oldu! ile ilgili etiketler Hac kura sonuçları kura
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.