Hacca gitmek ne kadar 2021? Diyanet 2021 Hac ücretlerini iade edecek mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılında Hacca gitmeye hak kazanan hal sahiplerinin bu durumunu 2022 yılına devretti. Daha önce ödenen 1000 riyalin iadesi ise hakkında açıklama yaptı. Peki Diyanet hac ücretlerini iade edecek mi? Hacca gitmek ne kadar?

Hacca gitmek ne kadar 2021? Diyanet 2021 Hac ücretlerini iade edecek mi?

Hacca gitmek ne kadar merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başkanlığında toplanan Hac ve Umre Kurulu, bu yıl yapılması beklenen Hac ziyareti ve hac ücretlerinin iadesi hakkında kararlarını açıkladı. 2021 yılına devren kesin kayıt haklarının 2022 yılına devrettiğini açıklayan Dİyanet, hac ücretlerinin iadesinin ise yapılacağını açıkladı.

HAC ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK Mİ?

Suudi Arabistan'ın geçtiğimi günlerde aldığı Hac kararı sonrası Hacca gitmeye hak kazanan vatandaşalar, hac kayıt ücretlerini ve haklarını merak ediyordu. Hac ve Umre Kurulu ise bugün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başkanlığında toplandı.

Buna göre geçtiğimiz yıl 2021 yılına devredilen Hac kesin kayıt hakları 2022 yılına devredildi. Hac ücreti yatırmış olan ve iade almak isteyen hacı adayları ise Hac ücretlerini iade alabilecek.

Hacı adaylarının, daha önce hesaplarında bırakılan 1000’er riyalin 2022 yılı haccından mahsup edilmek üzere blokesi devam edecek.

Ücretler iade edilecek mi?

2022 yılına kesin kayıt hakkı devredilen ancak hacca gitmekten vazgeçen adayların ödediği ücretin tamamı iade edilecek. Kazanılmış kura kat sayıları ile gelecek yıllarda kuraya dahil edilebilecekler.

Hacca gitmek ne kadar 2021? Diyanet 2021 Hac ücretlerini iade edecek mi? ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet hacca gitmek ne kadar 2021 hac ücretleri 2021 hac ücretleri iade edilecek mi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.