Hac kuralarının ertelenip ertelenmeyeceği belli oldu! İşte Diyanet İşleri Başkanlığı açıklaması

Yaşanan deprem felaketinin ardından pek çok kamusal iş ile ilgili erteleme kararı alınmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise, hac kuralarının ertelenip ertelenmediğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 5 Ocak 2023 tarihinde almaya başladığı 2023 Hac kura talepleri, yoğun ilgi nedeniyle 31 Ocak 2023 tarihine kadar uzatılarak devam etmişti. Tamamlanan ön kayıt sürecinin ardından hacca gidecek olan 83 bin 430 kişi için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kura çekmesi bekleniyordu. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle kura tarihinin ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin açıklama, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi.

Türkiye’nin gördüğü en büyük felaketlerden birisi, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 9 saat arayla Kahramanmaraş’ta gerçekleşti. İlk olarak 7.7 büyüklüğünde bir depremin yaşandığı bölgede, aynı gün içerisinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Yaşanan iki deprem 35 binden fazla kişinin ölümüne yol açarken; pek çok kamu işlemi de bir süreliğine ertelenmek zorunda kaldı. Bu sürede yapılacak olan hac kurası ise hacı adaylarının merak ettiği konulardan birisiydi. Peki, 2023 HAC KURALARI ne zaman çekilecek? Hac kura çekimi ertelendi mi? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuya ilişkin açıklaması…

83 BİN 430 KİŞİ BELİRLENECEKTİ

Hac kuralarının ertelenip ertelenmeyeceği belli oldu! İşte Diyanet İşleri Başkanlığı açıklaması

Kura çekimlerini 15 Şubat 2023 tarihinde yani bugün gerçekleştirecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı, daha önce kura sonucunda belirlenen 83 bin 430 kişinin hacca gönderileceğini bildirmişti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın gerçekleştirdiği açıklama ile ortaya çıkan kontenjana ilişkin bilgilendirmede; “65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız” ifadeleri yer almıştı. Bugün gerçekleşecek olan kuranın yapılıp yapılmayacağını Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü açıkladı.

HAC KURA ÇEKİMİ ERTELENDİ

Yaşanan deprem felaketinin ardından yapılacak olan kura çekimine ilişkin bir erteleme kararı aldıklarını bildiren Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, resmi internet sayfasından kamuoyunu bilgilendirdi. Paylaşılan bilgilendirmede; “15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası tarihi, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadeleri yer aldı. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yeni kura çekim takvimine ilişkin bir açıklama gerçekleştirmedi.

Hac kuralarının ertelenip ertelenmeyeceği belli oldu! İşte Diyanet İşleri Başkanlığı açıklaması ile ilgili etiketler Hac kura
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.