Habur'da kritik harekat başladı! SuperHaber önceden duyurmuştu...

Şırnak'ta Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak Silahlı Kuvvetleri birliklerinin de katılımıyla tatbikat yaptığı Silopi ilçesinde, iki ülke askerleri siren sesleri eşliğinde Habur Sınır Kapısı'na doğru harekete geçti. Habur'un karşısında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı'na ilerleyen birlikler kapıyı teslim aldı...

Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre mesafede tır parkının karşısındaki alanda 18 Eylül'de başlatılan, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla sevk ve idaresinde, 28. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut emir komutasında yürütülen tatbikata katılan Türk askerleri ile Irak Silahlı Kuvvetleri birlikleri 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı Şehit Ercüment Türkmen Kışlasından zırhlı araçlarla çıkış yaptı.

Askerler, ilk olarak Türk ve Irak bayrakları ile Habur Gümrük Kapısı'na geldi, kısa bir süre sonra Halil İbrahim Gümrük Kapısı'na geçti. Irak askerlerinin burada sevinç gösterilerinde bulunduğu görüldü.

SINIR KAPISI BAĞDAT YÖNETİMİNE DEVREDİLDİ

Habur Sınır kapısının karşısında bulunan peşmergenin kontrolündeki Halil İbrahim sınır kapısı Irak merkezi yönetimine teslim edildi.

Halil İbrahim Gümrük Kapısı'ndaki IKBY'ye ait bayrağın indirilerek, Irak bayrağı göndere çekildi.

Devir teslim töreninde 2. Ordu Komutanı Metin Temel, Irak Genel Kurmay Başkanı Ganimi ile Türk komandolar ve Irak Özel Operasyon birimi hazır bulundu.

habur_teslim

SINIR KAPISI KAPATILDI

Öte yandan, yaşanan gelişmeler dolayısıyla sınır kapısı sabah saatlerinden itibaren geçişlere kapatıldı.

Kapının kapatılması dolayısıyla Irak'a geçiş yapmak için gelen araçların bekleyişi sürüyor.

Habur'da kritik harekat başladı! SuperHaber önceden duyurmuştu... ile ilgili etiketler Türkiye Irak habur sınır kapısı halil ibrahim sınır kapısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.