Habertürk’ün dilemması! Folk metal, tasavvuf müziği, Sovyet marşı ve iftar saatleri

Habertürk TV’nin bugünkü yayınında iftar saatlerinin duyurulduğu sırada fonda çalan müzik izleyenleri şaşırttı. Sovyet marşını andıran müziği duyan vatandaşlar tepkilerini sosyal medyadan gösterdi. Ancak çalan şakının Sovyet marşı değil İsviçreli bir folk metal grubu olan Eluveitie’nin Lament isimli şarkısı olduğu ortaya çıktı.

Habertürk ekranlarına yansıyan fon müziği sosyal medya kullanıcılarını şaşırttı. Birçok kişi o anların videosunu paylaşarak, “Sovyet Marşıyla iftara doğru” yazdı. Bazı haber siteleri de “Habertürk'te İftar Saatleri Sovyetler Birliği Marşıyla Duyuruldu” başlıklı haberler üretti.

Ancak fonda çalan müzik Sovyet marşı değil 2002 yılında kurulan İsviçreli folk metal grubu Eluveitie’nin, “Lament” isimli şarkısı.

Şarkılarında, Kelt müziğinin tüm geleneksel çalgılarını ve sert vokaller kullanan grubun şarkısı yerine neden iftar saatlerinin duyurulduğu anda Türk Müziğinin binlerce eşssiz eserinden birinin kullanılmadığı da tepki çeken diğer bir konu oldu.

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz bugün Habertürk.com’daki köşesinde Neyzen Kudsi Ergüner  ile Habertürk TV’de de yayınlanan ve şu sözlerle tanıtımı yapılan, “1960’larda İstanbul'da başladığı müzik hayatını, 1970'lerden bu yana Paris'te sürdürüyor. Diyarbakır doğumlu, 70 yaşında. 20 sene önce “Ayrılık Çeşmesi” adlı bir kitap yazmıştı. Bu kitapta müzik hayatını, Doğu-Batı ikilemini anlatmıştı. 20 yıl sonra onunla tekrar konuşalım istedim. Tasavvufu, Mevlâna’yı, yine Doğu-Batı ikilemini oradan burayı nasıl gördüğünü sordum ona…” muhteşem söyleşiyi yayınlamışken fonda çalan tartışmalı müziği seçme kararını kimin verdiği de ayrıca merak konusu oldu.

Habertürk’ün dilemması! Folk metal, tasavvuf müziği, Sovyet marşı ve iftar saatleri ile ilgili etiketler Habertürk iftar Kürşad Oğuz Eluveitie Neyzen Kudsi Ergüner
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.