Habertürk'ten kendi patronunu zora sokacak hamle: O haberi aynen yayınladılar

SBK Holding'in Avusturya'da tutuklu olan sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın özel jeti ile Venezuela'ya altın taşıyarak ABD yaptırımlarını deldiği iddiası sonrası 2 yıl önce yayınlanan bir haber dikkat çekti. Söz konusu haberde Ciner Holding'e ait bir jetin de Venezuela'ya gittiğinden bahsedilmişti. BBC Türkçe'nin bu haberinin Habertürk'te aynen yer alması ise dikkat çekti.

Habertürk web sitesinin, SBK ve Ciner’in, özel jetleriyle ABD’nin Venezuela’ya yaptırımlarını delmiş olabileceklerini belirten bir haberi kullandığı ortaya çıktı.

Eski Habertürk spikeri Veyis Ateş’in SBK’dan şantajla 10 milyon Euro istediği iddiaları ve Habertürk yazarı Sevilay Yılman’ın SBK’yla kurduğu ‘abla’lık ilişkisi Habertürk’ü zor durumda bırakmıştı. SBK’nın, Ateş’in şantaj ses kaydını Yılman ve Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya dinletmesi tüm dikkatleri, Ciner Yayın Holding’e çekmişti.

Sezgin Baran Korkmaz'ın özel jetiyle Venezuela’ya pek çok kez sefer yaptığı ve altın taşıyarak ABD yaptırımlarını deldiği iddia edilirken, 2019 yılında yayınlanan bir haber yeniden gündem oldu. BBC Türkçe'de yayınlanan "ABD'den Türkiye'ye 'Venezuela ile altın ticareti uyarısı" başlıklı haberde Ciner Holding'in de adı geçiyordu. Haberle ilgili en dikkat çeken unsur ise Ciner Holding'e bağlı Habertürk'ün internet sitesinde bu haberin aynen kullanılması oldu. Öte yandan söz konusu haberin hâlâ sitede durduğu görülüyor.

BBC Türkçe'nin haberinde Ciner Holding ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

‘Venezuela'nın Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami de, bu ay içerisinde Türkiye'ye yaptığı bir ziyaret kapsamında Çorum'da Ahlatcı Holding'e ait bir altın rafinerisinde incelemelerde bulunmuştu. Madencilik sektöründe de yer alan Ciner Holding'e ait bir özel jet geçen hafta başkent Caracas'a seyahat ederken görülmüştü.’

Habertürk'ten kendi patronunu zora sokacak hamle: O haberi aynen yayınladılar

 


CİNER HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Ortaya çıkan haberler sonrası Ciner Holding'den açıklama geldi. Ciner Holding'e bağlı Ciner Hava Taşımacılık A.Ş'den yapılan açıklada BBC Türkçe'nin haberinde bahsedilen uçağın başka bir şirket tarafından kiralandığı belirtildi.

Ciner'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Ciner Hava Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Savaş Ekler'in açıklaması:

Ciner Hava Taşımacılığı A.Ş. olarak, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdinde Ulusal ve uluslararası ticari hava taşımacılığı lisansına sahip bir kuruluşuz .

Bu çerçevede, sahip olduğumuz Gulfstream G550 tipi uçağımız yetkili broker şirketlerinin talepleri ile onlarla yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde yerli ve yabancı uçuşlara ücreti mukabilinde kiralanmaktadır.

Uçuşlarda ticari muhatabımız broker firmalarıdır. Uçuşlarımız, yerli ve uluslararası yetkili otoritelerin mevzuatları çerçevesinde gerekli izinler alınarak ve kontrolleri yapılmak suretiyle gerçekleştirilmektedir.

Son günlerde ulusal medyada bahsedilen şirketimizce gerçekleştirilmiş, İstanbul- Moskova - Carakas - Moskova - Sabiha Gökçen uçuşunda muhatabımız broker şirket İstjet Havacılık Turizm ve Danışmanlık Hizm. Ltd Şti. Güneşli Bağcılar şirketidir. Söz konusu şirketle yapılan anlaşma kapsamında ücreti mukabilinde gerçekleştirilen yolcu taşımasında yolcular arasında Türk Vatandaşı bulunmamaktadır. Yolcuların muhatabı broker şirketidir. Yolcular Rusya federasyonu ve Venezüella vatandaşları olup resmi görevlilerdir. Karşılayıcı olarak ta Venezüella Ekonomi Bakanlığı ismi verilmiştir.

Söz konusu uçuşta gerekli tüm izin ve kontroller uluslararası ve ulusal mevzuatlar çerçevesinde ve ilgili kuruluşlar tarafından ifa edilmiştir.

Şirketimizin tahsil ettiği yolcu uçuş faturası dışında söz konusu yolcu taşımacılığıyla başkaca bir ilişkisi mevcut değildir.

Şirketimizce gerek söz konusu uçuşta ve gerekse gerçekleştirilen diğer uçuşlarda mevzuatlar çerçevesinde, gerekli tüm izinler alınmış ve de yetkili otoritelerce (sanctions list dahil) gerekli kontroller yapılmak suretiyle uçuşlar ifa edilmiştir. Şirketimizce muhatabımız olan aracı broker firmaları ile yapılmış sözleşmeler ve usulüne uygun faturalar karşılığı gerçekleştirilmiş olan yolcu taşıma faaliyetlerinde, herhangi bir usul, yasa, ulusal ve uluslararası mevzuata aykırılık mevzu bahis değildir.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız."

 

Habertürk'ten kendi patronunu zora sokacak hamle: O haberi aynen yayınladılar ile ilgili etiketler Venezuela altın ABD Yaptırım Haber SBK BBC türkçe ciner holding
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.