Haber bizzat Murat Kurum'dan geldi! İslam Memiş ev almak isteyenlere müjdeli haberi duyurdu

Ünlü finans analisti İslam Memiş, "Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri" programında Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları görüşmeden sonra vatandaşlara büyük müjdeyi verdi. Görüşmede Bakan Kurum'a soru sorma imkanı bulan Memiş, aralarında geçen diyaloğu kendi sosyal medya hesabında paylaştı. İşte ev almak isteyenleri sevindirecek o gelişmeler…

Para ve Ekonomi Ekonomi piyasasıyla ilgili sık sık açıklamalar yapan İslam Memiş, "Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri" programında Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları görüşmeden sonra vatandaşlara büyük müjdeyi verdi.

Haber bizzat Murat Kurum'dan geldi! İslam Memiş ev almak isteyenlere müjdeli haberi duyurdu

İşte Memiş’in Bakan Kurum’a soruları ve o sorulan cevapları:

ORTA GELİRLİ AİLELER İÇİN KONUT KAMPANYASI YOLDA 

- Bir toplantıda  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a dört tane soru sordum. Bu dört sorum şu şekilde:

“2023 yılının Ocak - Mart aylarında yeni bir emlak kampanyası olacak mı?" şeklinde bir soru sordum “evet başlatacağız” dedi. 

Özellikle orta gelir grubuna ait yeni bir çalışmamız olacak. Yani evi olanlar da bu kampanyadan yararlanabilecek.

KREDİ İLE EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE MÜJDE 

2. Sorum ise:

"Emlak kredilerinde faiz oranlarında bir seviyenin altında bir rakam görecek miyiz?" Evet, konutun değerine göre bir faiz güncellemesinin olacağını, bir seviyesinin altında da bir rakam görebileceğimizi ifade etti.

3. Sorum ise:

"Türkiye’de hazine aranizelerinde hayatlarını sürdüren insanlar var.  Bunlar köy kasaba yapmış, 30 yıldır, 40 yıldır burada hayatlarını sürdürüyorlar fakat orta da bir tapu yok. Bu tapusuz yerlere ne olacak? "Sayın Bakan, bununla ilgili çalışmalarının devam ettiği, özellikle ucuz miktarlarda ödeme kolaylığı yapabileceklerini ifade etti.

Son olarak; "Bu yıl herhangi bir imar affı gündemde mi?" diye sorduğum da ise hayır imar affı gündemizde değil şeklinde cevap verdi.

 

 

Haber bizzat Murat Kurum'dan geldi! İslam Memiş ev almak isteyenlere müjdeli haberi duyurdu ile ilgili etiketler ekonomi İslam Memiş emlak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.