Güzel rüya görmek için okunan dualar!

Gece uyurken güzel rüyalar görmek isteyenler bu dualarda buluşuyor. Peki, güzel rüya görmek için hangi dualar okunur. İşte detaylar...

Güzel rüya görmek için okunacak duaları sizler için derledik. İşte detaylar...

İSTENİLEN BİR RÜYANIN GÖRÜLMESİ İÇİN HANGİ DUALARIN OKUNMASI GEREKİR?

Peygamber Efendimiz (SAV) bir kimsenin iyi bir rüya gördüğü zaman bu rüyanın Allah tarafından kendine gösterildiğini bilmesi gerekir, buyurmuştur. Güzel rüya gördükten sonra kulların Allah'a (c.c) şükür etmesi gerekmektedir.

Korkulu, karışık rüyaların sebebi ise şeytandır. Bu gibi rüyalar gören kimselerin şeytanın şerrinden Allah'a sığınması gerekir. Kötü rüya gören kimselerin bu rüyalarını kimselere anlatmaması gerekmektedir. Bunun yanında kişiler hoşlarına giden bir rüya gördükleri zaman uyandıklarında "Elhamdülillah rabbil alemin" demelidir.

Güzel rüya görmek isteyenlerin uykuya dalmadan önce güzel şeyler düşünmesi gerekmektedir. Kişiler, karışık düşünceler ile uyurlarsa kötü ve şeytani rüyalar görürler.

GÜZEL RÜYALAR İÇİN HANGİ DUALARIN OKUNMASI GEREKİR?

Güzel rüyalar görmek için gece uyumadan dua eden kişilerin Allah'ın izni ile hayırlı rüyalar göreceği rivayet edilmektedir. Hz. Muhammet (SAV) güzel rüya gören kişilerin bu rüyaların Allah'tan geldiğini bilmesi ve elhamdülillah demesi gerektiğini söylemiştir.

Güzel rüya gören kişiler bu rüyalarını suya ya da sevdikleri güvendikleri birine anlatmalıdır. Güzel rüya görmek isteyenlerin gece uyumadan önce YA MACİD ism-i şerifini okuması ardından 1 Fatiha suresi, 3 İhlas suresi,1 Ayetel Kürsi okuması gerekmektedir. Saf ve temiz bir kalp ile inanarak bu duaların okunması neticesinde uykuda Allah tarafından kullarına güzel rüyalar gösterilecektir. Kişilerin güzel rüyalar gördükten sonra Allah'a (c.c) şükretmesi gerekmektedir.

Güzel rüya görmek için okunan dualar! ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.