Gusül Abdesti ile Namaz kılınır mı? Gusül abdesti ile normal abdest almadan namaz kılınır mı?

Müslümanlar için pek önemli bir ibadet olan Namaz kılmanın ilk şartı abdest almaktır. İslam dinine mensup her bir birey namazı en doğru bir şekilde kılmakla sorumludur. Bu nedenle namaz kılmadan önce abdest almak gerekir. Peki gusül abdesti ile normal abdest almadan namaz kılınır mı?

Gusül abdesti aldıktan sonra namaza duranların kararsız kaldıkları gusüş abdesti ile namaz kılınır mı sorusu birçok kez tekrar normal abdest alınmasına neden olmuştur. Peki, normal abdest almadan sadece gusül abdesti ile namaz kılınabilir mi?

GUSÜL ABDESTİ İLE NAMAZ KILINIR MI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sıkça sorulan sorular köşesinde bu konu da yer almıştır. Bu yönde birçok vatandaş akıllarına takılan bu soruya cevap bulmak için araştırmalar yapmaktadır. Namaz ibadetini en doğru şekilde yerine getirmek isteyenler için ayrıntılara haberimizde yer verdik.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiler şöyle;

Gusül, abdesti de içerdiğinden ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira, Hz. Âişe, Resûl-i Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivayet etmiştir (Tirmizî, Tahâret, 79). Abdullah b. Ömer de "Hangi abdest gusülden daha umumidir ki!" diyerek gusülden sonra abdeste ihtiyaç olmadığını belirtmiştir (Taberânî, el-Mu'cemü'l-Kebir, XII, 371).

Gusül Abdesti ile Namaz kılınır mı? Gusül abdesti ile normal abdest almadan namaz kılınır mı?

Gusül Abdesti ile Namaz kılınır mı? Gusül abdesti ile normal abdest almadan namaz kılınır mı? ile ilgili etiketler İslam namaz gusül abdest
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.