Gürcistan'ın eski lideri, açlık grevini yoğun bakımda sonlandırdı

Gürcistan’ın eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Gürcistan Savunma Bakanlığına bağlı Giorgi Abramişvili Askeri Hastanesine nakledilmesi için yapılan teklifi kabul etti. Saakaşvili’nin 50 gün sonra açlık grevini sonlandıracağı açıklandı.

Gürcistan'ın eski lideri Mihail Saakaşvili, hapse girmesinin ardından açlık grevine başlamıştı. Eski lider, açlıktan ölmek üzereyken dün akşam saatlerinde ise sağlığının bozulması ve bilincinin kaybetmesi üzerine cezaevinin hastanesindeki yoğun bakım ünitesine alındı. 

Saakaşvili’nin durumunun kötüleşmesi üzerine basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı Rati Bregadze, “Eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Savunma Bakanlığına bağlı Giorgi Abramişvili Askeri Hastanesine transfer etmeyi teklif ediyoruz” dedi.

AÇLIK GREVİNE SON VERECEK

Adalet Bakanı Bregadze’nin teklifi üzerine Saakaşvili’nin avukatı Nika Gvarami’ya cezaevinde Saakaşvili ile görüşerek, “Mihail Saakaşvili Gori Hastanesine nakledilmeyi kabul ediyor ve Gori Hastanesine nakledilir edilmez açlık grevine son verecek" ifadelerini kullandı. Saakaşvili, 50 gün sonra açlık grevini sonlandırmış olacak.

Tiflis’teki Saakaşvili’ye destek gösterisine telefonla bağlanan Gvarami ayrıca, Saakaşvili’nin halka hitap ettiği mektubu okudu. Saakaşvili mektubunda, “Yaptığım otoyolda, inşa ettiğim Gori Hastanesine gitmeyi ve oraya varır varmaz açlık grevini bitirmeyi kabul ettim ama yasadışı tutukluluğuma gerçekten katlanmayacağım ve umarım siz de katlanmazsınız. Zafere daha önce hiç olmadığı kadar inanıyorum ve şimdi kazanma zamanının geldiğine inanıyorum. Dışlanmışlık yok, kayıp saniye yok, geri adım yok” ifadelerini kullandı.

Daha sonra mitingde konuşma yapan Saakaşvili’nin kurucusu olduğu Birleşik Ulusal Harekat partisinin lideri Nika Melia, mücadele bitmedi, bir sonraki eylem planı hakkında sizi bilgilendireceğiz mesajını verdi. Melia, “Mücadele elbette şiddet içermeyen ama çok şiddetli biçim ve yöntemlerle devam edecek. Yakın gelecekte bir sonraki eylem planı hakkında sizi bilgilendireceğiz. Mutluyuz, insanca, biliyoruz ki Mihail Saakaşvili, Elene Khoştari’ya ve açlık grevindeki diğer arkadaşlarımızın artık ölüm tehlikesi yok. Siyasi, yurttaşlık sevinci söz konusu olduğunda sadece insani bir neşedir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Gürcistan’ın eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, 8 yıl sonra geldiği ülkesinde yerel seçimlere 1 gün kala 1 Ekim Cuma günü başkent Tiflis'te gözaltına alınmış, ardından Rustavi'deki 12 No’lu Cezaevine sevk edilmişti.

Hapishanede tutuklu olmasına tepki olarak başlattığı açlık grevini sürdüren Saakaşvili’nin sağlık durumunun kötüleşmesini engellemek amacıyla 8 Kasım Pazartesi günü bulunduğu cezaevinden başkent Tiflis'teki 18 No’lu Gldani Cezaevi Hastanesi'ne götürülmesine karar verilmişti.

 

Gürcistan'ın eski lideri, açlık grevini yoğun bakımda sonlandırdı ile ilgili etiketler Gürcistan Hastane yoğun bakım saakaşvili lider açlık grev sonlandı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.