Günlük okunması gereken dualar! Perşembe günü okunacak dualar nelerdir?

Günlük okunması gereken dualar! Müslüman alemi için perşembe gecelerinin önemi büyük ölçüdedir.Duaların kabul olduğu ve ibadetlere ağırlık verildiği bu günlerde müslümanlar Kur'an-ı Kerim okur, namaz kılar ve dileklerini Allahu Teala'ya iletirler. Dua etmek, en sıkıntılı ve can sıkıcı durumlarda bile dertlerin üstesinden gelebilmeye yardımcı olur, rahatlatır ve huzur verir. İşte, Günlük okunması gereken dualar! Perşembe günü okunacak dualar nelerdir? Detaylar haberimizde...

Günlük okunması gereken dualar!  Dua kulluğun bir parçası ibadetlerin en kolayı ve kısası, özü ve iliğidir. Dua etmek, en sıkıntılı ve can sıkıcı durumlarda bile dertlerin üstesinden gelebilmeye yardımcı olur, rahatlatır. Perşembe günü dua etmek isteyen vatandaşlar hangi duaların okunması gerektiğini merak edip arama motorlarından araştırmalar yapmaya devam ediyor.İşte, Günlük okunması gereken dualar! Perşembe günü okunacak dualar nelerdir? Detaylar haberimizde...

Deprem duası - Depremde okunacak dualar nelerdir? | Gündem Haberleri

GÜNLÜK OKUNMASI GEREKEN DUALAR!

FATİHA SURESİ;

Bismillahirrahmanirrahim

Elhamdulillâhi rabbil’alemin

Errahmânir’rahim

Mâliki yevmiddin

İyyâke na’budu Ve iyyâke neste’în

İhdinessirâtal mustakîm

Sirâtallezine en’amte aleyhim

Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

FATİHA SURESİ TÜRKÇE ANLAMI

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Hamd, Alemlerin Rabbi

Rahman, Rahim

 

Hesap ve ceza gününün maliki Allah’a mahsustur.

Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

Bizi doğru yola,

Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanlarınkine ve sapkınlarınkine değil.

Rasûlullah (s.a.v) Efendimizin her türlü dilek ve sıkıntı için önerdiği dua;
“Allahümme inni es’elüke bismiket-tâhirit-tayyibil-mübârekil-ehabbi ileyke, ellezi izâ dü’iyte bihi ecebte ve izâ süilte bihi a’tayte ve izes-tür himte bihi rahite,ve izes-tüfricte bihi ferrecte.”

Manası:

” Ey Allahım! Senin temiz,güzel,bereketli (mübarek) ve Senin katında en sevimlisi olan İsmin yüzü suyu hürmetine istiyorum.O mübarek ismin ki, O isminle sana dua edilince kabul buyurursun,Onunla Senden istenince verirsin.Onunla Senden merhamet istenince merhamet edersin.Onunla (darda kalmış olanlar tarafından) kurtuluş istenince kurtarırsın (sıkıntı ve üzüntülerini giderirsin)..Amin.

Deprem duası var mı? Deprem ayetleri - Doğal afetlerden korunmak ...

PERŞEMBE GÜNÜ OKUNACAK DUALAR!

Saff Suresi' ni 70 defa okuyan aile huzursuzluğundan kurtulur.

Helalinden evlenmek isteyen kimse Cuma Suresi'ni 18 defa okursa nasibi açılır.

Talak süresini 3 defa okuyan eşiyle güzel geçinir.

Şerden korunmak ve her muradına nail olmak için Kalem süresi 71 defa okunur.

 

İkindiden sonra Nebe Suresi' ni okuyan dünya ve ahiret saadetine nail olur.

Her murada nail olmak için 21 defa İnfıtar süresi okunur.

Sıkıntı giderilmesi için okunacak dua! Sıkıntı duası - En Son Haber

Perşembe günü okunacak dilek duası;

Kimki Perşembe günü aşağıdaki dilek duasını okursa Allah inşallah dileğini kabul eder.

Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme rabbena lekel hamdü küllüh.Ve lekel mülkü küllüh.Ve bi yedikel hayru küllüh.Ve ileyke yerciul emru küllüh.Ve ala niyetühu ve sirruh.

Ve enete münteşeh şani küllih.Sübhane zil mülki vel melekut.Sübhane zil izzeti vel ceberut.Sübhanel hayyillezi la yemut.

Sübhanel melikil haliym.Sübhanellahil vahidil azıym.Tebarekallahü ahsenül halıkıyn.Allahümme inni euzü bike minel küfri ba’del iman.Ve mined dalaleti ba’del hüda.Ve minel hevani ba’del kerameh.

Ve minez zülli ba’del ızzi.Ve minel hılafi ba’del kabul.Allahümme entel evvelü fe leyse kableke şey.Ve entel ahiru fe leyse ba’deke şey.Ve entez zahiru fe leyse fevkake şey.Ve entel batinü fe letse duneke şey.Ve entel kahiru fevka ıbadik.Vel bakıy ba’de fenai halkıke ve entel azizül hakim.

Sübhaneke tebarakte ve tealeyte amma yekulüz zalimüne ulüvven kebira.Velhamdü lillahi hamden kesira.Bi rahmetike ya erhamer rahimin.

Ve sallellahü ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmaıynet tayyıbiynet tahırin.

 

Günlük okunması gereken dualar! Perşembe günü okunacak dualar nelerdir? ile ilgili etiketler Perşembe Günü Allah namaz dua İslam Kuran-ı Kerim dualar okunması gereken dualar tesbih
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.