Güngör Yavuzaslan SuperHaber’e konuştu…

Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan SuperHaber’den Arzu Erdoğral’ın sorularını yanıtladı.

Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, bölgedeki bilgi kirliliğine dikkat çekerek Irak ordusunun Musul’da tartışmalı bölgelerde ilerlediğini söyledi. Yavuzaslan, “15 Ekim gecesi peşmerge bir direniş göstermeyince Barzani ve kentte bulunan Kürt yöneticiler Kerkük’te sahaya PKK’yı sürdüler ama işe yaramadı ve başarılı olmadılar. 15 Ekim gecesi Irak’ın Bağdat’ın bu hamlesi ikinci İsrail’in kurulmasını engelledi ve ikinci İsrail’e Kerkük darbesi vuruldu” ifadelerini de kullandı.

MUSUL’DA TARTIŞMALI BÖLGELERDE İLERLİYORLAR

-Irak ordusu ile Erbil arasında 60 km kaldığı belirtiliyor. Son durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Burada bir bilgi kirliliği var. Erbil ile Kerkük arası ortalama 100 km. Altın köprü tam ortada 55.’inci km. Altın köprüyü aldılar. Takriben Irak ordusu 40 km yaklaştı. Altın Köprü Kerkük’ün ilçesi. Orayı geçtiler Kuştepe mevkiindeler. Dün gece çatışma oldu Irak ordusu ilerlemiyor. Gece daha çok Peşmerge atış yaptı. İhtilaflı ve tartışmalı bölgeler var. Irak ordusu şu an onları kontrol ediyor. Irak Kürt idaresinin yasal sınırlarına girmedi. Altın köprüde ihtilaflı bölgelerin içindeydi çünkü Kerkük’ün ilçesi. Musul’da tartışmalı bölgelerde ilerliyorlar.

PKK-BARZANİ İŞBİRLİĞİ NET ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKTI

-Barzani’nin İsrail’in ardından PKK ile işbirliği yapması hakkında neler söylersiniz?

15 Ekim gecesi peşmerge bir direniş göstermeyince Barzani ve kentte bulunan Kürt yöneticiler sahaya PKK’yı sürdüler Kerkük’ün içinde. Ama o da başarısız oldu çünkü Irak federal güçleri çok güçlü bir şekilde geldi. Alanda tutunamadılar. Bu da PKK-Barzani işbirliğini ilk defa bu kadar açık ve net bize gösterdi.

PEŞMERGE GÜÇLERİ BÜYÜK BİR ÇÖZÜLME YAŞADI

-Barzani Kerkük için “kanımın son damlasına kadar savaşacağım” diyordu ama böyle bir iradeyi ortaya koyamadığını söyleyebilir miyiz?

Öyle bir irade koyamadı. Tama tersine Barzani idaresi peşmerge güçleri büyük bir çözülme yaşadılar. Bunun sebebi de Talabani’ye bağlı peşmerge güçlerinin bir direniş göstermemesi. Kerkük ile ilgili bir yanılgı var. Kerkük peşmergelerin kontrolünde Talabani’ye bağlı. Orada bulunan peşmerge güçleri PUK olarak adlandırdığımız Talabani var. Yüzde 80 onların kontrolünde. Orada Barzani’nin bir varlığı yok.

SİNCAR BÖLGESİNDEKİ PKK VARLIĞI TEMİZLENMELİ

-Özellikle Türkiye’nin Irak ve Suriye’de terörün temellerini kurutması gerekiyor. Bu manada söyleyecekleriniz ne olur?

Mutlaka Sincar bölgesindeki PKK varlığı temizlenmeli aynı şekilde Kandil. Eğer bu Sincar bölgesinde PKK varlığı kesilirse terör örgütünün Irak’tan Suriye’ye bağlantısı kesilmiş olacak, ki bu çok önemli. Suriye’ye giden tırlar Erbil üzerinden Rabia dediğimiz bölgeden geçiyor. O köyün altından mutlaka bir güvenlik kalkanı oluşturulması lazım. Diğer yönde de alan çok müsait Kandil bölgesindeki bütün terör unsurlarına Irak ordusuyla beraber ortak harekat yaparak terör varlığı sonlandırılmalı. 15 Ekim gecesi Irak’ın Bağdat’ın bu hamlesi ikinci İsrail’in kurulmasını engelledi ve ikinci İsrail’e Kerkük darbesi vuruldu.

Güngör Yavuzaslan SuperHaber’e konuştu… ile ilgili etiketler Barzani İsrail kerkük ırak ordusu güngör yavuzaslan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.