Güneydoğu’ya ‘Bakur Kürdistan’ diyen PKK’lı özentisi CHP’li! Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi'den skandal ifadeler...

Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Nuşirevan Elçi'nin bir röportajında kullandığı 'Bakur Kürdistan' ifadelerine dikkat çekti. Şener, "CHP'nin PKK’nın siyasi sözcüsü HDP ile işbirliğini geçtim, partinin içine PKK/HDP’lilerin fikriyatını da enjekte etmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü köşe yazısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Nuşirevan Elçi'nin verdiği bir röportajda kullandığı ifadelere dikkat çekti. 

'BAKUR KÜRDİSTAN' İFADESİNİ KULLANDI

"CHP'nin PKK’nın siyasi sözcüsü HDP ile işbirliğini geçtim, partinin içine PKK/HDP’lilerin fikriyatını da enjekte etmeye başladı. Dün, Irak’taki Barzani Yönetimi’ne bağlı Rudaw isimli internet sitesinin, Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Nuşirevan Elçi ile röportajını okuyunca buna emin oldum."  diyen Şener şöyle devam etti:

"“Türkiye’de yetkiler dağıtılmalı, yerel yönetimler güçlendirilmeli ya da özerklik. Devletin yapısı değiştirilmeli...” gibi artık bilinen sözlerinden değil, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için “Bakur Kürdistan” ifadesini kullanmasından söz ediyorum."

'BAKUR KÜRDİSTAN' İFADESİ NE ANLAMA GELİYOR?

PKK’lı teröristler dört ülkeden kopartılacak parçalarla bir devlet kurma amacındadır. İran, Irak, Suriye ve Türkiye’den bölünecek parçalara Rojhılat (Doğu), Rojava (Batı), Bakur (Kuzey) ve Başur (Güney) adını verirler.

Rojava olarak adlandırılan bölge Suriye’nin kuzeyi yani Batı Kürdistan, Başur Irak Kürdistanı, Rojhılat İran Kürdistanı, Bakur ise Türkiye’deki sözde parçaya verilen isimdir.

NUŞİREVAN ELÇİ: KILIÇDAROĞLU 'KÜRDİSTAN' DENMESİNDEN RAHATSIZ DEĞİL

Güneydoğu’ya ‘Bakur Kürdistan’ diyen PKK’lı özentisi CHP’li Nuşirevan Elçi'nin Kılıçdaroğlu’nun da “Kürdistan” denmesinden rahatsız olmadığını, Google’da aradığını böyle bir sözü bulunmadığını söylemesine de değinen Şener, ." Üç beş oy için ne diyeceklerini ne saçmalayacaklarını şaşırdılar, arşiv ortada" ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'nu o sözlerini hatırlattı. 

Güneydoğu’ya ‘Bakur Kürdistan’ diyen PKK’lı özentisi CHP’li! Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi'den skandal ifadeler...

Güneydoğu’ya ‘Bakur Kürdistan’ diyen PKK’lı özentisi CHP’li! Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi'den skandal ifadeler... - Resim : 2

NEDİM ŞENER'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Güneydoğu’ya ‘Bakur Kürdistan’ diyen PKK’lı özentisi CHP’li! Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi'den skandal ifadeler... ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Nedim Şener Nuşirevan Elçi PKK CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.