Güney Koreli K-pop gruplarından depremzedelere yardım

Güney Kore’nin ünlü K-pop gruplarından BTS, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için UNICEF Kore Komitesine 100 milyon won, Hope Bridge Kore Afet Yardım Derneğine de 100 milyon won bağışta bulundu. TWICE grubu ise Save the Children’a (Çocukları Kurtarın Vakfı) 200 milyon won bağışladı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve çevre iller ile Suriye’de büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından Türkiye’ye yardım yağıyor. Güney Kore’de Türkiye’deki ve Suriye’deki depremzedeler için devam eden yardım kampanyalarına ünlüler de katıldı.

BTS'DEN UNİCEF'E 100 MİLYON WON BAĞIŞ

Ülkenin önde gelen pop müzik gruplarından BTS'nin üyesi Jimin ve J-Hope, iki ülkedeki çocuklara yönelik acil yardım kampanyasında kullanılmak üzere UNICEF Kore Komitesine 100 milyon won (77 bin 918 ABD Doları) bağışta bulundu.

Komiteden yapılan açıklamada, bağışların özellikle depremden etkilenen çocukların beslenmesi, içme suyu, hijyeni ve korunması için kullanılacağı ifade edildi.

Ünlü müzik grubu BTS ayrıca, Hope Bridge Kore Afet Yardım Derneğine de 100 milyon won bağışladı. Paranın tıbbi malzeme, yiyecek ve giyecek gibi yardım malzemelerinin yanı sıra afetin vurduğu bölgelerin yeniden inşası için kullanılacağını belirtildi.

bts


TWICE GRUBUNDAN 200 MİLYON WON

Save the Children (Çocukları Kurtarın Vakfı) tarafından yapılan açıklamada ise K-pop grubu TWICE'ın 200 milyon won bağışladığı duyuruldu. Gruptan yapılan açıklamada, “Felaketten zarar gören herkese başsağlığı diliyor, hayatta kalan çocuklar ve ailelerinin günlük rutinlerine dönebilmelerini içtenlikle diliyoruz” denildi.

Güney Koreli K-pop gruplarından depremzedelere yardım ile ilgili etiketler BTS Güney Kore K-pop deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.