Güney Kore'de yıllardır süren tartışma sona erdi: Köpek eti tüketimi yasaklandı

Güney Kore'de uzun yıllardır süren köpek eti tüketimi tartışması son buldu. Parlamento'da alınan karar ile köpeklerin tüketim amacıyla yetiştirilmesini ve kesilmesini yasaklayan yasa tasarısı kabul edildi.

Güney Kore Ulusal Meclisi'nde gerçekleştirilen oylama ile köpek eti üretilmesini yasaklayan tasarı onaylandı.

Parlamento'da gerçekleştirilen oylamada tasarı aleyhinde oy kullanan kimse çıkmadı ve oy birliği ile kabul edildi. Tasarıyla birlikte Güney Kore'de 2027 yılından sonra köpek eti yenilmesi yasaklanmış oldu.

Yasa köpek malzemeleriyle yapılan veya işlenmiş gıda ürünlerinin dağıtımını ve satışını yasaklayacak.

YEMEK İÇİN KÖPEK KESENLERE 3 YILA KADAR HAPİS

Köpek eti veya ilgili ürünleri tüketen müşteriler cezaya tabi olmayacak. Bu da yasanın sektörde çalışanları hedef alacağı anlamına geliyor.

Tasarıya göre, yemek için köpek kesen herkes üç yıla kadar hapis veya 30 milyon Kore wonu yani yaklaşık 23 bin dolar kadar para cezasıyla cezalandırılabilecek.

Yemek için köpek yetiştiren veya köpeklerden yapılmış yiyecekleri bilerek satın alan, saklayan veya satan kişiler de daha düşük para cezası ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Resmi istatistiklere göre, 2005 ile 2014 yılları arasında başkent Seul'de köpek servisi yapan restoranların sayısı azalan talep nedeniyle yaklaşık yüzde 40 azalmıştı.

Güney Kore'de yıllardır süren tartışma sona erdi: Köpek eti tüketimi yasaklandı ile ilgili etiketler köpek Güney Kore
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.