Güney Kore kahraman Türk kızını konuşuyor

Türkiye'den binlerce kilometre uzakta Güney Kore'nin başkenti Seul'de bir restoranda çalışan Rabia Şirin adlı genç kız yaptığı kahramanlıkla ülke gündemine oturdu. Restoranın kapanmasına yakın bir saatte duyduğu çığlık üzerine yardıma koşan Şirin, 30'lu yaşlarda bir adamın 20 yaşındaki bir kıza tecavüz etmeyece çalıştığını gördü. Patronu ile birlikte adama müdahale edip yere yıkan Şirin, kaçmaması için de üzerine oturdu. Ülkede kahraman olan Şirin'e Türk Büyükelçisi 'de ödül verdi.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de 20 yaşındaki genç bir kızı cinsel saldırıdan kurtaran ve saldırganı yakalayarak polise teslim eden Türk vatandaşı Rabia Şirin, ülke basınının gündemine oturdu. 

Olay şöyle gelişti:

Seul'de bulunan Songpa semtindeki bir iş merkezinde, 17 Şubat akşamı meydana gelen olayda, saldırgan tuvalete kadar takip ettiği 20'li yaşlardaki genç kıza tecavüz etmek istedi.

Olay yerine çok yakın bir restoranda çalışan 25 yaşındaki Rabia Şirin ve patronu, kızın çığlıklarını duyar duymaz hemen yardım etmek için seslerin yerine koşarak ulaştı. 

Güney Kore kahraman Türk kızını konuşuyor

ÜZERİNE OTURUP SALDIRGANIN KAÇMASINI ENGELLEDİ 

Yaşadığı boğuşmanın ardından kızı saldırganın elinden kurtaran Rabia Şirin ve patronu, sarhoş saldırganın kaçmasını engelleyip polise teslim etmeyi başardı.

Kamu çalışanı olduğu belirlenen ancak kimliği gizli tutulan saldırgan gözaltına alınırken, Türk kızı Rabia Şirin de yaptığı kahramanlıkla ülkede bir numaralı gündem maddesi oldu. 

Ailesinin yaşadığı Belçika'dan Güney Kore'nin başkenti Seul'e geldiğini ve burada Mstate binasındaki Kpub adlı restoranda çalıştığını belirten Şirin, olayın gece 22.00 sıralarında mekanı kapatmaya hazırlandıkları sırada yaşandığını söyledi. 

Güney Kore kahraman Türk kızını konuşuyor - Resim : 2

"BENİ KURTARIN" ÇIĞLIKLARINA KAYITSIZ KALMADI 

Yaşananlar, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına da anbean yansıdı. Şirin, Güney Kore basınına yaptığı açıklamada, olay yaşandığı sırada iş yerinde yemek yerken dışarıdan birinin, "Beni kurtarın" diye çığlık attığını duyduğunu söyledi.

Şirin, daha sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: 
"Sesin nereden geldiğini anlamak için kapıya koştum. Saat 22.00'de orada genelde hiç kimse olmuyor. Kızın bizim 20 metre ötemizde olduğunu gördük. Hemen yanına gittik. Geldiğimizde kızın ayağında ayakkabısı yoktu. Saçı yolunmuştu. Sağ bacağında bir topallama vardı ve eli kanıyordu."

Rabia Şirin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz gidince kız adamın elinden kaçıp asansöre bindi. Adam da peşinden gitmek istedi. Saldırganı yere oturttuk. Patronum polisi aradı. Polisi aradığımızı duyunca adam kaçmaya çalıştı. Polis gelinceye kadar adam binanın içinde turladı, kaçamadı. Adamı yere yatırdık ve etkisiz hale getirdik. Polis adamı alıp götürdü."

Güney Kore kahraman Türk kızını konuşuyor - Resim : 3

RÖPORTAJ TALEBİ YAĞIYOR 

Rabia Şirin, saldırganı etkisiz hale getirmesinin hemen ardından, teselli etmek için genç kızın yanına gittiğini ve onu sakinleştirdiğini anlattı.

25 yaşındaki Şirin, olayın ardından çok sayıda basın kuruluşunun röportaj yapmak istediğini, olayın Güney Kore gazete ve televizyon kanallarında geniş yankı bulduğunu söyledi.

Şirin, "Bu olayın duyulmasını istememin sebebi, dünyanın birçok yerinde kadına şiddet gösteriliyor. Buna kimsenin sesi çıkmıyor. Kadına şiddet gösteren de bir yol bulup işin içinden sıyrılıyor. Kim olursa olsun bir kadına şiddet gösteriliyorsa bir şey yapmak lazım. Şiddetle hiçbir yere varamayız. Sevgi göstererek bir yerlere gelebiliriz." ifadelerini kullandı.

Güney Kore kahraman Türk kızını konuşuyor - Resim : 4

Songpa Polis Merkezi, Şirin'e "Polisle iş birliği yapıp saldırganın tutuklanmasına katkılarınızdan dolayı müteşekkiriz." ifadesinin yer aldığı bir teşekkür belgesi takdim ettiğini de söyledi. 

Güney Koreliler de sosyal medya platformlarında olaya ilişkin paylaşılan videolara yaptıkları yorumlarda, ülkedeki bir yabancı olarak bu davranışı sergileyen Şirin'i kutladılar.  

Güney Kore kahraman Türk kızını konuşuyor - Resim : 5

BÜYÜKELÇİ'DEN THY BİLETİ

Güney Koreli genç kızı cinsel saldırıdan kurtarıp, saldırganı da polise teslim eden Rabia Şirin'e bir kutlama da Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin'den geldi. Şirin'i büyükelçiliğe davet ederek örnek davranışı nedeniyle tebrik ederken, Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği de olaya ilişkin sosyal medya hesabından, "17 Şubat 2021 gecesi Koreli genç bir kızı tecavüzden kurtardıktan sonra saldırganı yakalayarak polise teslim eden vatandaşımız Rabia Şirin gösterdiği kahramanlıkla bizi gururlandırmıştır. Büyükelçi Ersin Erçin ile Büyükelçilik mensupları Rabia'yı bizzat kutlayarak kendisine ödül vermişlerdir." paylaşımında bulunuldu.

Güney Kore kahraman Türk kızını konuşuyor ile ilgili etiketler Güney Kore Tecavüz rabia şirin seul
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.