Güney Afrika'da baraj duvarı çöktü: 1 ölü, 40 yaralı

Güney Afrika'nın Free State eyaletinde bir maden ocağına ait baraj duvarının çökmesi sonucu meydana gelen sel felaketinde 1 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Güney Afrika'nın Free State eyaletinde bulunan ve elmas madenciliği ile bilinen Jagersfontein kasabasındaki bir maden ocağına ait baraj duvarı çöktü.

Yerel saatle 06.00 sıralarında meydana gelen kazanın ardından yaşanan sel felaketinde ise 1 kişi hayatını kaybetti, biri hamile 40 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye sevk edilirken, olay yerine gelen yetkililer bölge halkı için tahliye çalışmaları başlattı.

20 EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Güney Afrika Maden ve Enerji Kaynakları Bakanı Gwede Mantashe tarafından yapılan açıklamada, 9 evin sel sularına kapıldığı, 20 evin ise kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Mantashe ayrıca, can ve mal kayıpları ile ilgili tazminatların barajın ait olduğu şirket tarafından karşılanacağını söyledi.

Öte yandan, sel felaketi nedeniyle elektrik direkleri ve içme suyu kaynakları zarar gördü ve bazı yollar da kapandı.

Güney Afrika'da baraj duvarı çöktü: 1 ölü, 40 yaralı ile ilgili etiketler Güney Afrika Free State baraj duvarı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.