Günde bir kase yoğurt ile diyabet riskini yüzde 28 azaltın!

Diyabet, ya yetersiz insülin üretiminden ya da vücudun üretilen insülin miktarına doğru şekilde cevap verememesinden kaynaklanan yüksek kan şekeri düzeyine sebep olan metabolik bir hastalıktır. Hareketsiz bir yaşam tarzı sürmek ve yetersiz beslenmek geçtiğimiz yıllarda dünyanın her yerine yayılmış bu sağlık sorununun en temel sebepleridir.

Birçok çalışmaya göre, şu an dünyada 382 milyon diyabet hastası var ve bu sayı günbegün artıyor.


Bağırsak sağlığı için çok faydalı, bağışıklık sistemini güçlendirici olan yoğurdun diyabette de çok etkili olduğu bilinmektedir. Yapılan bir çalışmada; günde 1 kase yoğurt tüketmenin tip 2 diyabet riskini yüzde 28 azalttığı saptanmıştır.

WhatsApp_Image_2017-09-08_at_12.40.43_1

Diyabete karşı önleyici olduğu gibi diyabette mutlaka olması gereken bir besin olan yoğurt, sütten daha kolay sindirilir.
Bireyler ihtiyaçlarına göre; günde 1-2 kase yoğurt tüketebilir. Yoğurt ana öğünlerde tüketilebileceği gibi, ara öğünler için de doyurucu ve kan şekerini dengelemeye yardımcı bir seçenek olacaktır.

195 bin bireyin gıda tüketimini dikkate alarak sürdürülen çalışmaya göre gün içinde yoğurt yiyenlerin Tip 2 diyabete yakalanma olasılıkları epey azalmaktadır.

Günde bir kase yoğurt ile diyabet riskini yüzde 28 azaltın! ile ilgili etiketler yoğurt diyabet şeker hastalığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.