Güncel tartışmalara bir buçuk asır önceden çarpıcı yorum...

Keçecizade Fuad Paşa'nın da fark ettiği üzere 150 yıldır pek bir şey değişmedi: "En kuvvetli devlet, bizim devlettir. Zira siz dışarıdan, biz içeriden yıkmaya çalışıyoruz, yine yıkılmıyor!"

Türkiye’ye uluslararası yardım çağrısı yapılan “Help Turkey” etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyası büyük tartışma yarattı.

Twitter ve Instagram'da 1-2 Ağustos tarihleri arasında, Türkiye'ye yangın söndürme uçağı gönderilmesini talep eden İngilizce metinler pek çok ünlü isim tarafından paylaşıldı.

Kampanyanın "Türkiye’yi zayıf göstermeyi hedefleyen çevrelerce" organize iddiası üzerine söz konusu paylaşımlara desteğini geri çekenler de oldu.

"İÇERİDEN YIKMAYA ÇALIŞIYORUZ..."

Orman yangınları konusundaki tartışmalara yeni bir boyut kazandıran bu sosyal medya kampanyası üzerine en ilginç yorum ise Sabah yazarı, tarihçi Erhan Afyoncu'dan geldi.

Afyoncu, Sadrazamlık ve Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Keçecizade Fuad Paşa'nın 1,5 asır önceki bir analizini aktardı.

Sosyal medyada bir paylaşım yapan Afyoncu, "19. Yüzyılın ikinci yarısında yabancılardan oluşan bir mecliste büyük devletlerin gücünden, kuvvetinden bahsedilirken Fuad Paşa 'En kuvvetli devlet, bizim devlettir. Zira siz dışarıdan, biz içeriden yıkmaya çalışıyoruz, yine yıkılmıyor ' demişti." ifadelerini kullandı.

Güncel tartışmalara bir buçuk asır önceden çarpıcı yorum... ile ilgili etiketler Yangın Orman Yangını Keçecizade Fuad Paşa help turkey
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.