Günay Özışık'ın kurtarılma anı 'yılan kamera'da

İzmir'i vuran depremde Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 10 saat sonra çıkarılan 15 yaşındaki Günay Özışık'ın kurtarılma anını Manisa itfaiye ekipleri yılan kamerayla saniye saniye görüntüledi.

Enkazda 7'nci kattan, Günay'ın bulunduğu 4'üncü kata ulaşan ekipler, Günay ile uzun süre sohbet edip, bilincinin açık kalmasını sağladı. Ekipler Günay'a moral vererek motivasyonunu yüksek tutmaya çalıştı.

Batı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Veterinerlik Bölümü 10'uncu sınıf öğrencisi Günay Özışık'ın mucize kurtuluşu, Manisa itfaiye ekiplerinin kullandığı yılan kamera tarafından saniye saniye kaydedildi. Günay'ın bulunduğu yerden gelen sesler üzerine o bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran Manisa İtfaiye ekipleri, 7'nci kattan aşağıya doğru kuyu kazdı. Kazdıkları kuyudan aşağıya doğru inen ekipler, teknolojik aletlerden de faydalandı. Binanın altına doğru yılan kamerayı uzatan ekipler, enkaz altında bulunan 4'üncü kattaki Günay Özışık'a, ulaştı.

Kameradaki ışık sayesinde Özışık'ın dikkatini çeken ekipler, Özışık ile uzun süre sohbet etti. Tam olarak yeri belirlenen Özışık, bulunduğu yerden çıkarılarak 10 saat sonra ambulansa teslim edildi.

Günay Özışık'ın kurtarılma anı 'yılan kamera'da ile ilgili etiketler deprem İzmir Doğanlar apartmanı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.